F1 Live 16:00u | Kwalificatie Grand Prix van Spanje 2024 Formule 1
Formule 1

F1 Live 16:00u | Kwalificatie Grand Prix van Spanje 2024

F1 Live 16:00u | Kwalificatie Grand Prix van Spanje 2024

De eerste twee dagen op het circuit van Barcelona hadden nogal wat verrassingen in petto. Het lukte publieksfavoriet Red Bull Racing niet om de snelste tijd neer te zetten. Ook in de laatste vrije training voorafgaand aan de kwalificatie was het niet Max Verstappen die de tijdentabel aanvoer, maar thuisheld Carlos Sainz. Ferrari wist een aardige sprong te maken van vrijdag naar zaterdag.

Op zaterdag vroeg in de middag was het duidelijk dat Ferrari na de tweede vrije training hard had gewerkt om de problemen met de SF-24 te verhelpen. Zowel Charles Leclerc als Carlos Sainz leken zich beter te voelen in de auto, die aanzienlijk betere rondetijden liet noteren. Verstappen en teamgenoot Sergio Pérez waren bezig om de puntjes op de i te zetten voor de kwalificatiesessie die later vandaag, om 16:00u, zal volgen. Bij Verstappen was er overigens nog geen reden voor paniek. De Nederlander gaf aan bij Sky Sports dat de trainingen prima waren verlopen, en dat er verder geen problemen waren.

Hoe dan ook lijken ook in Barcelona de problemen die de Nederlander in de afgelopen weken met zijn auto ondervindt nog geen verleden tijd te zijn. De balans van de RB20 was met name op vrijdag all over the place, al oogde dat al wat beter tijdens de derde vrije training. Uit de longruns is te lezen dat McLaren vooral dichtbij zal zijn op zondag, maar eerst moet het volledige programma van de zaterdag nog afgewerkt worden.

Kwalificatie belooft spannend te worden

McLaren had vanaf de eerste meters op het Spaanse asfalt al een goede auto, en de coureurs waren dan ook te spreken. Mercedes lijkt er niet helemaal bij te zitten, met name als er gekeken wordt naar de longruns op de zachte band die de heren uit Groot-Brittannië op vrijdagmiddag verreden. De laatste runs in de derde vrije training gaven de kijker in ieder geval alvast een voorproefje voor wat er later vandaag verwacht kan worden.

De top vier finishte namelijk binnen een tiende van elkaar, met Sainz als snelste en Norris op slechts dertig duizendsten. Verstappens laatste run was 74 duizendsten langzamer dan die van de Spanjaard. Leclerc pakte de derde tijd. Het lijkt erop dat de zaterdag sowieso droog gaat blijven, dus op een verrassing van de weergoden tijdens de kwalificatie hoeven de teams en de coureurs niet te rekenen.

Stewards hadden hun handen vol, kunnen nog penalties komen

Tijdens de derde vrije training reden een aantal coureurs elkaar in de weg, zoals het incident tussen Lance Stroll en Lewis Hamilton richting de slotfase. Ook Leclerc en Norris kwamen elkaar tegen. In totaal moeten vier coureurs dus op het matje komen bij de wedstrijdleiding, dus is het nog even afwachten of er straffen uitrollen of niet. Een goede kwalificatie wordt voor hen dan extra essentieel.

F1 Live 16:00u | Kwalificatie Grand Prix van Spanje 2024

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws