Live naar de Formule 1 kijken, zonder abonnement: hoe doe je dat? Formule 1
Formule 1

Live naar de Formule 1 kijken, zonder abonnement: hoe doe je dat?

Live naar de Formule 1 kijken, zonder abonnement: hoe doe je dat?

Wil jij de komende Formule 1 race op de voet volgen? Dan heb je eigenlijk een abonnement nodig van Ziggo Sport op je TV. Maar voor het nieuwe F1-seizoen is zelfs dat mogelijk niet genoeg, aangezien Ziggo de TV-rechten moet overdragen aan de Nordic Entertainment Group (NENT).

Gelukkig zijn er tegenwoordig alternatieven om, zonder betaald abonnement, toch live naar de Grand Prix te kijken, in een hoge kwaliteit. We leggen je graag uit welke mogelijkheden er zijn en hoe je deze instelt.

Gratis stream

De eerste weg is via een buitenlandse live stream. Een voorbeeld van een redelijk betrouwbare is die van Hesgoal, waar je de race gratis kunt volgen. Het nadeel van dit soort streams is dat de kwaliteit vaak wat tegenvalt.

Ook kan de verbinding van de live stream wel eens wegvallen, wat natuurlijk extra frustrerend is als Max Verstappen net een inhaalmanoeuvre uitvoert bij Lewis Hamilton. Sommige live streams staan vaak vol met reclame en adware. Anderen zijn simpelweg niet veilig, omdat er malware op staat. Kortom, gratis livestreams kun je eigenlijk beter vermijden.

F1 live stream via VPN

Veel beter en veiliger is om gebruik te maken van een live stream die is gebonden aan een bepaalde TV-zender. Een aantal TV-kanalen zendt namelijk de volledige kwalificatie en race uit via hun eigen live stream. Het voordeel van deze live streams is dat ze van hoge kwaliteit zijn en de verbinding zeer stabiel is. Het enige obstakel is dat deze streams alleen zijn te bekijken vanuit het buitenland, bijvoorbeeld Oostenrijk (Servus TV) of Luxemburg (RTL Lu).

Gelukkig is er een manier om deze geografische blokkade te omzeilen. Dit bereik je door te verbinden met een VPN-server. Daardoor lijkt het alsof je vanuit een bepaald land (in dit geval Oostenrijk of Luxemburg) verbinding maakt met de stream. We namen de proef op de som en alles blijkt goed te werken. Instellen is niet moeilijk: op VPN.nl staat een Formule 1 live stream stappenplan die je precies uitlegt wat je moet doen.

Wat kost het?

De kosten van een VPN zijn trouwens best laag. Voor 2 a 3 euro per maand heb je een goede VPN. Dat is een stuk goedkoper dan een TV-abonnement van Ziggo of de toekomstige betaalmuur van NENT.

Bovendien kun je een VPN ook gebruiken voor een hoop andere dingen, bijvoorbeeld voor het afschermen van je IP-adres en, veilig gebruik van openbare netwerken en het downloaden van torrents.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws