Wolff bevestigt: motorwissel Hamilton blijft uit in Mexico Formule 1
Formule 1

Wolff bevestigt: motorwissel Hamilton blijft uit in Mexico

Wolff bevestigt: motorwissel Hamilton blijft uit in Mexico

Toto Wolff geeft aan dat de zorgen van Mercedes over de motor afnemen. De afgelopen weken introduceerde het team bij Valtteri Bottas diverse specificaties van de interne verbrandingsmotor in een poging het probleem met (vermoedelijk) de interne verbrandingsmotor weg te werken. Daar lijkt het team uit Brackley geslaagd in te zijn, meldt de teambaas nu.

'We voelen ons beter over één specifiek probleem dat nu opgelost lijkt te zijn', laat hij weten in gesprek met de Britse tak van Motorsport.com. Waar dit probleem precies zat, weigert de Oostenrijker vervolgens logischerwijs vrij te geven. Vanwege het feit dat er echter diverse ICE's geïntroduceerd werden bij Bottas wordt vermoed dat dit het onderdeel was waarbij Mercedes problemen ervoer.

Het feit dat Mercedes het pijnpunt heeft gevonden betekent dat Hamilton een mogelijke extra gridstraf zou kunnen ontlopen in het resterende 2021-seizoen. 'Het is nooit prettig om een motorwissel door te voeren', weet de Mercedes-teambaas namelijk. 'Het is vandaag de dag immers nauwelijks mogelijk om nog in te halen. Dat kon je bijvoorbeeld zien bij Valtteri.'

'In Turkije was hij oppermachtig, maar toen hij langs verkeer moest in Austin, was hij nergens. Je komt gewoon vast te zitten', vervolgt hij. Daar besluit Mercedes nu per evenement of de noodzaak er is om Hamilton enkele plekken terug te zetten. Doen ze dit dan weten ze dat het heel lastig wordt voor de zevenvoudig wereldkampioen om zich een weg te banen naar het podium.

Geen wissel voor Hamilton in Mexico

Wolff weet in ieder geval al te bevestigen dat die verwachte ICE-wissel bij Hamilton er in Mexico-Stad in ieder geval niet zal komen: 'Op dit circuit weten we dat er beslist geen wissel nodig is. Misschien komt die gridstraf er wel helemaal niet. Daar hebben we het nu over.' Zoals gezegd zou het dus kunnen zijn dat Hamilton de extra gridstraf helemaal ontloopt. Zekerheid heeft de Duitse renstal echter niet.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws