Lofzang voor Alonso: 'Waarschijnlijk de meest complete coureur op aarde' Formule 1
Formule 1

Lofzang voor Alonso: 'Waarschijnlijk de meest complete coureur op aarde'

Lofzang voor Alonso: 'Waarschijnlijk de meest complete coureur op aarde'

Fernando Alonso is de man van het moment. De Spanjaard presteert behoorlijk in zijn Aston Martin en staat momenteel derde in het wereldkampioenschap, achter de dominante Red Bull-mannen Max Verstappen en Sergio Perez. Er is dan ook niets dan lof voor de Spanjaard, die op complimenten kan rekenen van David Coulthard en Cyril Abiteboul. Eerstgenoemde ziet Alonso een sterke comeback maken in de sport, terwijl zijn voormalig teambaas hem als meest complete coureur op aarde beschouwt.

Coulthard stelt in Formuła For Success dat de terugkeer in de sport van Alonso een stuk succesvoller is dan die van de zevenvoudig wereldkampioen destijds. 'Michael Schumacher was na zijn comeback een stuk minder succesvol dan voorheen. Alonso heeft hier geen last van. Ik denk dat er twee redenen zijn waarom hij zo goed is. Toen hij voor het eerst uit de F1 stapte, ging hij meteen in de IndyCar, andere sportwagens, hij deed ook de Dakar.'

Daar blijft het niet bij, want in Spanje is de coureur van Aston Martin ook geregeld te vinden op zijn eigen circuit. 'Hij heeft een kartbaan, en je ziet hem zijn karts testen in Spanje. Dus het ononderbroken in de coureurmodus verkeren, houdt die dingen scherp in zijn geest. Hij doet en praat alsof hij 23 is!', zo denkt de Schot dat het jong van geest blijven de tweevoudig wereldkampioen helpt om goed te blijven presteren in de Formule 1.

'Meest complete coureur op aarde'

Niet alleen Coulthard, ook Abiteboul, voormalig teambaas van de Spanjaard, is tegenover AS.com lovend over de kwaliteiten van de voormalig Alpine-coureur, daar waar de beide mannen met elkaar samenwerkten. 'Alonso behoeft geen introductie. Hij is waarschijnlijk de meest complete coureur op aarde en het is een genot om hem terug te zien aan de top van de Formule 1', geeft hij aan te genieten van de podiumplaatsen die Alonso aan elkaar weet te rijgen voor Aston Martin.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws