Hill ziet Alonso ommekeer maken: 'Daar heeft hij vroeger veel vrienden mee verloren' Formule 1
Formule 1

Hill ziet Alonso ommekeer maken: 'Daar heeft hij vroeger veel vrienden mee verloren'

Hill ziet Alonso ommekeer maken: 'Daar heeft hij vroeger veel vrienden mee verloren'

Damon Hill was niet altijd te spreken over het gedrag van Fernando Alonso bij zijn voormalige werkgevers, maar de enkelvoudig wereldkampioen ziet dat de Aston Martin-coureur zich nu voorbeeldig gedraagt. Alonso is vaak positief over de boordradio en hij probeert tijdens de Grands Prix ook teamgenoot Lance Stroll te helpen. Hill ziet Alonso dan ook als enorme aanwinst voor de sport, waar de man uit Oviedo eerst juist geen vrienden maakte in de Formule 1.

In 2005 en 2006 was Alonso niet te stoppen en won hij met Renault twee wereldkampioenschappen. Vanaf dat punt ging het bergafwaarts voor de coureur, aangezien hij meerdere verkeerde beslissingen maakte en ook een negatief imago had. 'Hij heeft zijn hand overspeeld bij McLaren en daarna iets vergelijkbaars gedaan bij Ferrari', vertelt Hill bij de F1 Nation-podcast. 'Hij beledigde Honda omdat hij de krachtbron een GP2-motor noemde en verloor daardoor veel vrienden. Ik denk dat hij een openbaring heeft gehad.'

Hill: 'Ik denk dat Alonso echt veranderd is'

Zijn terugkeer bij McLaren resulteerde uiteindelijk in het feit dat Alonso wilde stoppen in de Formule 1. De Spanjaard keerde in 2021 terug bij Alpine, maar ging daar ook met de nodige controverse weg. Bij Aston Martin gaat alles voorlopig beter dan verwacht. 'Hij heeft een beetje een ommekeer gemaakt, is teruggekomen en heeft gezegd: Luister, oké, ik begrijp het nu, ik heb mensen gekwetst. Het heeft mijn carrière geschaad, ik heb maar twee wereldkampioenschappen terwijl ik er vier of vijf had moeten hebben.'

Nu kan Alonso als ervaren coureur teamgenoot Stroll bijstaan. Momenteel zijn de prestaties van de tweevoudig wereldkampioen een stuk beter dan die van de Canadees, maar Alonso is wel louter positief over zijn teamgenoot. 'Hij gedraagt zich voorbeeldig, of misschien is hij een veranderd persoon. Ik denk echt dat hij veranderd is, volwassen is geworden en nu een enorme aanwinst voor de sport is', aldus Hill.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws