Marko geeft strijdplan vrij: 'Verstappen móét op de voorste startrij staan' Formule 1
Formule 1

Marko geeft strijdplan vrij: 'Verstappen móét op de voorste startrij staan'

Marko geeft strijdplan vrij: 'Verstappen móét op de voorste startrij staan'

Helmut Marko heeft een plannetje gesmeed voor de Grand Prix van Turkije. Met de gridstraf van Lewis Hamilton is het cruciaal voor Max Verstappen en Sergio Perez om sterk te kwalificeren. Daarna wil de Red Bull Racing-adviseur vooral gebruik maken van sterke tussenliggers om de opmars van titelconcurrent Lewis Hamilton een halt toe te roepen, zodat de overwinning op zondag naar zijn Nederlandse oogappel gaat.

'We moeten zeker weten dat we hier het meeste van maken', laat de Oostenrijker weten tegenover Kronen Zeitung. De vrees dat Red Bull dit niet gaat doen is gekomen nadat Red Bull gedurende de vrijdagsessies tegenviel. Marko hoopt op herstel op zaterdag en geeft zijn twee coureurs een kraakheldere opdracht mee voor de sessie: 'Verstappen móét op de voorste startrij staan, en Sergio Perez ertussen (tussen Verstappen en Hamilton, red.).'

Dat de gridstraf van Hamilton deuren opent voor Red Bull, dat is volgens Marko wel duidelijk. 'Zoals ik al gezegd heb, dat is in ons voordeel. Met name de Ferrari-motor lijkt sinds de verbetering een stuk meer vermogen te bieden', stelt hij, doelend op Charles Leclerc, die de concurrent van Verstappen wellicht in de weg kan rijden op Istanbul Park. Hoe langer Hamilton opgehouden wordt, hoe hoger de kans op winst van de Limburger.

Red Bull zelf op zoek naar snelheid

Het plan van Marko is tweedelig. Allereerst is hij van mening dat Red Bull afgelopen nacht veel tijd heeft moeten winnen om überhaupt in aanmerking te komen voor de overwinning in Turkije. Marko: 'Zelf moeten we vooral nog naar de afstelling kijken voor de kwalificatie en hopen dat we snel genoeg zijn.' Alleen zo is de overwinning binnen handbereik.

'We zullen vermoedelijk indirect wat hulp krijgen van andere coureurs', concludeert Marko, die daarmee fase twee van zijn plan vrijgeeft. Met Leclerc, Perez, Fernando Alonso en Pierre Gasly zouden er enkele pittige coureurs tussen de twee titelconcurrenten kunnen liggen die Hamilton flink wat tijd kunnen kosten in zijn opmars. Die hulp kan Red Bull, kijkend naar de resultaten van VT1 en VT2, goed gebruiken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws