Marko goudeerlijk over GP Bahrein: 'Ben niet verrast door de voorsprong die we hebben' Formule 1
Formule 1

Marko goudeerlijk over GP Bahrein: 'Ben niet verrast door de voorsprong die we hebben'

Marko goudeerlijk over GP Bahrein: 'Ben niet verrast door de voorsprong die we hebben'

Helmut Marko had de dominantie van Red Bull Racing tijdens de Grand Prix van Bahrein al bij voorbaat voorspeld, maar dat betekent niet dat de Oostenrijkse renstal ook in de toekomst zo dominant zal blijven. De adviseur van de renstal ziet dat de auto extreem veel potentie heeft, maar er kwamen ook wat problemen om de hoek kijken op de vrijdag. Desondanks is Marko blij dat deze problemen niet zo groot zijn als bij het team van Ferrari.

Na de tests wist de concurrentie van Red Bull al dat de Oostenrijkse renstal lastig te verslaan zou zijn. Bij de adviseur van het team heerste dit gevoel ook al. 'Ik ben niet verrast door de voorsprong die we hebben op onze tegenstanders', geeft Marko eerlijk bij de Italiaanse tak van Motorsport.com. 'Als je kijkt naar de lange runs die we al hadden gedaan in de tests, lijkt het wel duidelijk. Als Leclerc echter in de race was gebleven, denk ik dat de voorsprong op de anderen anders zou zijn geweest.'

De Oostenrijker weet waar Red Bull momenteel een voorsprong heeft op de achtervolgers. 'Ons bandenmanagement maakte het verschil in Bahrein. Dit allemaal dankzij ons chassis en het geweldige werk van onze coureurs.' Ondanks dat Marko veel potentieel in het chassis ziet, ging het op de vrijdag even mis voor Red Bull. 'Het was mogelijk om grote veranderingen in gedrag te zien tussen de tests en de race met betrekking tot de balans, zonder dat we nieuwe functies hadden toegevoegd. We weten niet waarom dit allemaal op vrijdag gebeurde.'

Plaagstoot aan het adres van Ferrari

Na de dominante zege van Verstappen bestaat er bij de concurrentie geen twijfel over wie de titel gaat winnen. Marko verwacht nog wat meer van de concurrentie. 'Wie zullen onze tegenstanders zijn dit jaar? Het is moeilijk te zeggen na slechts één race. Er zijn veel tegenstanders. Ik geloof ook dat Mercedes gedurende het seizoen zal verbeteren. Ferrari heeft de krachtigste motor, maar wat heb je aan de krachtigste motor als die niet betrouwbaar is?', deelt de Red Bull-adviseur nog een steek uit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws