Marko kan niets met woorden Wolff en Russell: 'Geloof niet dat het een saai jaar gaat worden' Formule 1
Formule 1

Marko kan niets met woorden Wolff en Russell: 'Geloof niet dat het een saai jaar gaat worden'

Marko kan niets met woorden Wolff en Russell: 'Geloof niet dat het een saai jaar gaat worden'

Helmut Marko verwacht niet dat de Formule 1 een saai seizoen tegemoet gaat. Max Verstappen wist de Grand Prix van Bahrein zonder moeite te winnen en Sergio Pérez maakte de één-twee voor Red Bull Racing compleet. Desondanks verwacht Marko dat de concurrentie in de komende weken en maanden een stap kunnen zetten. Zeker gezien het feit dat het Bahrain International Circuit de echte verhoudingen niet weergeeft.

Red Bull kon tijdens de Grand Prix van Bahrein weer laten zien dat het bandenmanagement uitstekend is. Marko denkt dan ook dat vooral het circuit de verschillen groter heeft gemaakt. 'Dit is Bahrein en dit circuit heeft een zeer specifieke asfaltlaag, erg ruw met veel slijtage tot gevolg', zegt de Oostenrijker tegenover Motorsport.com. 'Nou ja, het zegt mij lang niet alles. We moeten gewoonweg hard blijven werken om dit voordeel te behouden en natuurlijk om zoveel mogelijk races te kunnen winnen.'

Marko kan niets met woorden Russell en Wolff

De woorden van Toto Wolff en George Russell neemt de Red Bull-adviseur dan ook niet zo serieus. De concurrentie stelt immers dat de Oostenrijkse renstal ook de resterende 22 races zal winnen. Hoewel dit vooruitzicht natuurlijk positief klinkt voor Marko, is dat niet per se het doel dat hij voor ogen heeft. 'Ik heb geen flauw idee hoeveel races we dit jaar kunnen winnen, maar uiteindelijk draait het ook maar om één ding: het kampioenschap winnen.'

Toch kan Marko zich wel vinden in het beeld dat de Mercedes-mannen schetsen. 'Ik zou het helemaal niet erg vinden als het een saai jaar wordt.' Desondanks wil de man uit Graz absoluut nog niet te hard van stapel lopen nar de eerste race van het seizoen. 'Ik geloof echt niet dat het een saai jaar gaat worden. Dit is nog meer één race, en zoals gezegd een hele specifieke race. De concurrentie zit bepaald niet stil', concludeert Marko.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws