Marko lacht suggestie overmoedige Wolff weg: 'Blijkbaar heeft hij verkeerd gerekend' Formule 1
Formule 1

Marko lacht suggestie overmoedige Wolff weg: 'Blijkbaar heeft hij verkeerd gerekend'

Marko lacht suggestie overmoedige Wolff weg: 'Blijkbaar heeft hij verkeerd gerekend'

Helmut Marko is van mening dat Toto Wolff een misinschatting gemaakt heeft met betrekking tot de te verdienen punten in het resterende 2021-seizoen. De Red Bull Racing-adviseur reageert bij Österreich op eerdere woorden van de Mercedes-teambaas en geeft aan dat Max Verstappen slechts twee overwinningen nodig heeft. Lukt dit dan is het wereldkampioenschap zo goed als binnen.

Marko gaat bij het Oostenrijkse medium in op een uitspraak die Wolff in Amerika deed. De Oostenrijker gaf destijds aan dat er nog zes keer 25 punten voor het oprapen lagen, plus zes punten voor de snelste raceronde. Het totaal van Wolff kwam dus uit op 156 punten. 'Blijkbaar heeft hij verkeerd gerekend, er zijn namelijk nog eens drie extra punten te verdienen', zo opent Marko, doelend op de drie punten die een sprintrace-overwinning met zich meebrengt.

Wolff ging er in deze berekening vanuit dat Mercedes in Austin de overwinning naar zich toe zou trekken, maar kwam daar van een koude kermis thuis. Inmiddels staan er dus nog 133 punten op het spel. 'Als Verstappen er 70 of 80 veiligstelt, zitten we goed', voorspelt Marko, die denkt dat met drie overwinningen het wereldkampioenschap Red Bull niet meer kan ontglippen. Misschien zijn er voor de titel echter zelfs wel minder overwinningen nodig dan dat.

Red Bull moet scoren in Mexico en Brazilië

De man uit Graz beargumenteert namelijk dat tien overwinningen in één seizoen over het algemeen voldoende zouden moeten zijn voor een wereldtitel: 'Als we er nog twee winnen, staat hij dit seizoen op de magische tien. Dan zou het mathematisch gezien onze kant op moeten vallen.' Uiteraard is dat wel onder voorwaarde dat er vervolgens geen uitvalbeurten plaatsvinden, die kunnen aan allebei de kanten van het wereldkampioenschap nog een grote rol spelen.

'Een van die mogelijkheden doet zich in Mexico voor. Daar zijn we altijd al sterk geweest. Hopelijk kunnen we voordeel halen uit onze turbo', vervolgt Marko. Nabij Mexico-Stad schat hij de kansen van Red Bull dus goed in, maar naar alle waarschijnlijkheid gaat Red Bull een dubbel succesweekend in: 'Ook Sao Paulo ligt op 700 meter hoogte, iets hoger dan de Red Bull Ring in Spielberg. Daar wonnen we twee keer.'

Titelstrijd Verstappen en Vettel niet te vergelijken

Mocht Red Bull de titel winnen dan zou dat voor het eerst sinds 2013 zijn. De laatste wereldkampioen voor Red Bull was Sebastian Vettel, die aan het begin van het vorige decennium overtuigend vier jaar op rij won. 'Hoewel het toen ook enorm spannend was, vallen deze perioden niet met elkaar te vergelijken', vindt Marko, denkend aan de Duitser. 'Destijds waren we als team superieur, met Vettel en Mark Webber die vooral punten bij elkaar weghaalden.'

'Nu zit het totaal anders. Mercedes is zeven jaar oppermachtig geweest en nooit gedwongen om risico's te nemen. Deze dominantie willen we doorbreken, wat betekent dat deze titel op sportief gebied veel meer betekent', stelt hij overtuigd. Voor Red Bull gaat het er dus ook veelal om dat ze Mercedes af weten te troeven na een jaar lang nek-aan-nek te gaan. Daar zou de Red Bull-adviseur nou écht trots op zijn.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws