Marko niet ongerust na P4 Verstappen: 'Focusten ons op lange runs' Formule 1
Formule 1

Marko niet ongerust na P4 Verstappen: 'Focusten ons op lange runs'

Marko niet ongerust na P4 Verstappen: 'Focusten ons op lange runs'

Helmut Marko is niet verontrust na de vierde plaats van Max Verstappen tijdens de eerste vrije training voor de Grand Prix van Miami. Mercedes eindigde met George Russell en Lewis Hamilton bovenaan de tijdenlijst, maar de 80-jarige Oostenrijker weet dat Verstappen in de slotfase op de harde band reed en geen poging meer deed om de snelste tijd te verbeteren, terwijl beide Mercedes-coureurs op het zachte rubber reden.

Gedurende het grootste deel van de training stond Verstappen bovenaan, maar in de laatste seconden van de sessie doken de Mercedes-coureurs en ook Ferrari-coureur Charles Leclerc onder de snelste tijd van de Nederlander. Het betekende dat de wereldkampioen van 2021 en 2022 uiteindelijk 'slechts' op de vierde plek eindigde. Marko maakt zich daar in ieder geval geen zorgen over en tegen ORF legt hij uit waarom niet.

'De evolutie van de baan speelde een belangrijke rol en het komt ook doordat Mercedes aan het einde van de training voor snelle rondes ging, terwijl wij ons juist op de langere runs richtten. Ze hebben de motoren ook verder opengedraaid', denkt Marko te weten. 'Ik denk dat onze afstelling voor de langere runs weer erg goed was, want het ziet er opnieuw goed uit.'

Verstappen klaagt over gebrek aan grip

Verstappen en Pérez kenden beiden een aantal momenten op het asfalt van het Miami International Autodrome. De Nederlander schoot onder meer rechtdoor tijdens zijn eerste poging om een snelle ronde te rijden en klaagde over de boordradio over een gebrek aan grip, maar daar maakt Marko zich niet druk om. 'Het is nieuw asfalt', zo zegt de Red Bull-adviseur. 'Dan glijd je dus wat meer. Dat wisten we. Naarmate het weekend vordert, zal dat wel beter worden.'

Verstappen uitgesproken favoriet om de GP van Miami te winnen! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws