Verslag VT1 | Mercedes aan kop tijdens onderbroken eerste sessie, P4 voor Verstappen Formule 1
Formule 1

Verslag VT1 | Mercedes aan kop tijdens onderbroken eerste sessie, P4 voor Verstappen

Verslag VT1 | Mercedes aan kop tijdens onderbroken eerste sessie, P4 voor Verstappen

George Russell heeft de eerste training voor de Grand Prix van Miami als snelste afgesloten. De Mercedes-coureur bracht in de laatste seconden van de sessie een tijd van 1:30.125 op de klokken en daarmee bleef hij zijn teamgenoot Lewis Hamilton twee tienden voor. Max Verstappen stond het grootste deel van de training bovenaan, maar hij eindigde uiteindelijk op P4. Nico Hülkenberg zorgde halverwege de sessie voor een rode vlag. De Duitser parkeerde zijn bolide in de muur en daarmee zat de training er voor hem op.

Alonso was de eerste coureur die zijn bolide het circuit opstuurde, nadat het licht op groen was gesprongen. Ook De Vries en Verstappen volgden het voorbeeld van de Spanjaard al snel. Kevin Magnussen was uiteindelijk de eerste die een tijd liet noteren. De Haas-coureur deed dit op de mediumband, maar zijn tijd was nog weinig representatief.

De coureurs van Red Bull hadden de banden in de openingsfase nog niet op temperatuur, want zowel Verstappen als Pérez schoot rechtdoor in bocht één. De Nederlander had even later nog een klein momentje, maar de regerend wereldkampioen stond na tien minuten alsnog bovenaan. De tijden waren nog altijd niet heel representatief en iedereen ging steeds harder. Ook de Vries probeerde het tempo op te voeren, maar de AlphaTauri-coureur spinde en zette de AT04 op een gevaarlijke wijze weer in het rechte spoor. De wedstrijdleiding keek naar het voorval, maar besloot het te laten voor wat het was.

Verstappen snel op harde band, Hulkenberg naar P1

Verstappen liet zijn team ondertussen over de boordradio weten dat het circuit weinig grip biedt als je een beetje naast de ideale lijn raakt. De Red Bull-coureur bleef zich echter wel constant verbeteren en na twintig minuten voerde hij de tijdenlijst aan met een tijd van 1:31,826. Dit deed de Nederlander op harde band. Leclerc sloot aan op P2, maar moest op dezelfde band ruim zes tienden toegeven op Verstappen.

Op het moment dat de grote namen in de pitbox stonden, liet Nico Hülkenberg zich zien. De coureur van het Amerikaanse Haas stuurde de VF-23 op de zachte band naar de snelste tijd. De Duitser begon met twee paarse sectoren en via een groene derde sector kwam hij tot een tijd van 1:31,392. Magnussen sprong in het kielzog van zijn teamgenoot naar de derde plek.

Hulkenberg zorgt voor code rood

Hülkenberg zorgde niet lang daarna voor de eerste rode vlag van het weekend. De Duitser verloor in de eerste sector de controle over de VF-23 en belandde vervolgens achterstevoren in de muur. Zijn training zat erop. De snelste tijd had hij inmiddels ook niet meer, want Verstappen was vlak voordat de rode vlag werd gezwaaid drie tienden harder gegaan dan Hülkenberg. Helemaal foutloos was de ronde van Verstappen overigens niet.

Terwijl de bolide van Hülkenberg werd weggetakeld door de marshalls, maakten de coureurs zich klaar om hun auto's weer het circuit op te sturen. Verstappen en Pérez stonden als één van de eerste coureurs aan het einde van de pitstraat te wachten totdat het licht weer op groen sprong.

Verstappen meteen op snelheid, De Vries blijft in de pits

Met nog achttien minuten op de klok werd de sessie weer hervat en Verstappen toonde direct dat zijn vorige ronde niet foutloos was. Hij haalde een behoorlijke hap uit zijn tijd en dook met een tijd van 1:30,549 als eerste onder de 1.31-grens. Net als eerder in de training wist Leclerc het dichtste in de buurt te blijven van de Nederlander, maar opnieuw kwam de Monegask meer dan een halve seconde tekort.

Veel coureurs zochten het warme asfalt op na het korte oponthoud, maar De Vries bleef in de garage achter. Zijn AlphaTauri-bolide stond op de krik en zijn team werkte hard aan de AT04, maar de debutant zou uiteindelijk niet meer op de baan verschijnen.

Venijn zit in de staart, Russell en Hamilton bovenaan

In de slotfase probeerde Leclerc Verstappen nog van P1 te stoten. De Monegask opende met een paarse sector, maar na twee groene sectoren strandde de Ferrari-coureur uiteindelijk op iets meer dan twee tienden van de toptijd van Verstappen. Mercedes liet lang op zich wachten. George Russell stond in de openingsfase van de training lang binnen, maar als een duveltje uit een doosje sprong hij in de laatste seconden naar P1, Hamilton volgde op twee tienden. Verstappen maakte zich niet druk om de snelste tijd. De Nederlander reed in de slotfase op de harde band en eindigde uiteindelijk op P4.

Verstappen uitgesproken favoriet om de GP van Miami te winnen! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws