Marko: 'Red Bull heeft vroeger met Norris onderhandeld' Formule 1
Formule 1

Marko: 'Red Bull heeft vroeger met Norris onderhandeld'

Marko: 'Red Bull heeft vroeger met Norris onderhandeld'

Helmut Marko heeft aangegeven dat er in het verleden gepraat is met Lando Norris. Toen Max Verstappen doorbrak maakte ook de jonge Brit indruk op de hogere kartniveaus en in de juniorenklassen. Uiteindelijk ging de Red Bull Racing-adviseur dus voor Verstappen, waar hij circa acht jaar later nog steeds geen spijt van heeft. Verder wil Marko niet kwijt wat hij als verjaardagscadeautje in gedachte had voor Verstappen.

Met de 24-jarige Verstappen heeft Marko nog steeds een toptalent in huis. Verstappen is geen tiener meer, maar heeft nog veel jaren voor zich in de koningsklasse, en een enorme hoeveelheid ervaring. Andere jongens van zijn leeftijd, zoals Norris en George Russell, laten zich ook langzaamaan zien in de koningsklasse. 'Norris viel mij vroeger ook al op, maar Verstappen stond bovenaan mijn verlanglijstje', geeft Marko toe tegenover OE24.

'Hij kan namelijk onder alle omstandigheden onmiddellijk leveren, zelfs zonder een oefenrondje te maken. Dat toonde hij maar weer op indrukwekkende wijze aan in de regen in Sochi', vervolgt Marko. Het laatste optreden van de Limburger voorafgaand aan zijn vierentwintigste verjaardag vond Marko dus zeer indrukwekkend. Zonder in de kwalificatie mee te rijden op natweerbanden wist hij zich in de Grand Prix naar de tweede plek te werken, in de regen.

Norris viel Marko niet alleen op, Red Bull heeft zelfs eens om tafel met hem gezeten. 'Wij hebben vroeger met hem onderhandeld, maar hij ligt nu voorde lange termijn vast bij McLaren. Wij gaan gewoon zo door als wij nu doen', stelt Marko, die zijn kans daarmee ook meteen als verkeken ziet. De huidige rijderspool kent voldoende talent om het Red Bull-team de komende jaren te vullen, met Pierre Gasly die in de AlphaTauri al twee jaar op rij een uitstekende indruk maakt.

Marko over Verstappens verjaardag

Marko spreekt met het Oostenrijkse medium naar aanleiding van de verjaardag van zijn eigen coureur. 'Ik heb iets bedacht, maar dat deel ik niet met de buitenwereld', reageert hij geheimzinnig als gevraagd wordt naar het cadeautje dat hij van plan is zijn rijder te geven. Wel werd al duidelijk dat hij met vriendin Kelly Piquet zijn verjaardag uitbundig gevierd heeft. Eerst met zijn familie op de boot en vervolgens met zijn vriendin vermoedelijk in de nachtclubs van Monaco.

'Ik ben er erg trots op dat wij Verstappen op 16-jarige leeftijd al in de Formule 1 hebben kunnen laten debuteren', vervolgt de man uit Graz op serieuzere toon. 'Hij heeft mij nooit doen twijfelen aan of dit de juiste manier was. Hij is altijd ontzettend gefocust en niets weerhoudt hem van zijn einddoel: races winnen.' Nooit heeft er twijfel gezeten bij de adviseur over of ze met Verstappen wel de juiste coureur in huis hadden gehaald.

Dat Verstappen de juiste coureur is, moet hij in de slotfase van het 2021-seizoen nog maar laten zien. 'Eerst moeten wij maar weer de leiding nemen, maar het merendeel van de resterende circuits zijn in het voordeel van Red Bull', benadrukt Marko hoopvol. Hij wil nog niet te hard van stapel lopen, maar weet dat als er geen uitvalbeurten plaatsvinden Red Bull in theorie de grotere kanshebber is op de wereldtitel van 2021.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws