Marko uit zorgen over gat met Mercedes: 'Het tekort is een beetje alarmerend' Formule 1
Formule 1

Marko uit zorgen over gat met Mercedes: 'Het tekort is een beetje alarmerend'

Marko uit zorgen over gat met Mercedes: 'Het tekort is een beetje alarmerend'

Dr. Helmut Marko heeft zich na de kwalificatie uitgelaten over het gat tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton op het circuit in Losail. Hoewel het gat hem zorgen baart, ziet hij alle kansen voor de race morgen, in de wetenschap dat de Red Bull vaak beter presteert wanneer de auto volgeladen is met brandstof.

Marko maakt zich zorgen over het verschil tussen Hamilton en de Red Bull van Verstappen. 'Het tekort is een beetje alarmerend. We hebben het tekort in sector 1 goedgemaakt. Echter zijn we toen langzamer geworden in sector 2. Het ging constant heen en weer. De auto was nooit helemaal goed over één ronde', zo spreekt de Oostenrijker zijn zorgen uit tegenover Sky Deutschland.

Marko put hoop uit snelheid met volle tank

Desondanks blijft de Red Bull-adviseur niet teneergeslagen. 'We blijven nog steeds positief. Traditioneel zijn we veel beter op de baan met een volle tank. Dus ik hoop dat we een spannende race kunnen leveren. Max moet gewoon een goede start maken.' Marko is dus hoopvol gestemd, maar Mercedes heeft de troeven in handen. 'Laten we kijken welk tempo Hamilton zal hebben. Maar het wordt een zware en moeilijke race.'

Momenteel staat Verstappen eerste in het Formule 1-kampioenschap, met veertien punten voorsprong op Lewis Hamilton. Daarmee zijn de marges tussen de twee titanen dus erg klein. Mocht Hamilton de race in Qatar winnen en Verstappen wordt tweede, wordt het gat naar slechts zeven punten gebracht. De race in het Midden-Oosten kan dus zomaar allesbepalend zijn voor de titelstrijd.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws