'Hamilton rijdt in Qatar niet met nieuwe motor van raceweekend Brazilië' Formule 1
Formule 1

'Hamilton rijdt in Qatar niet met nieuwe motor van raceweekend Brazilië'

'Hamilton rijdt in Qatar niet met nieuwe motor van raceweekend Brazilië'

Lewis Hamilton rijdt dit weekend in Qatar mogelijk niet met de nieuwe Mercedes-motor die bij hem is aangemeten bij de Grand Prix van Brazilië vorige week. Naar verluidt zou de Brit dit weekend rondrijden met de krachtbron die geïntroduceerd werd in Turkije, om zo zijn 'beste' motor te sparen voor de Grands Prix van Saoedi-Arabië en Abu Dhabi.

Vorig raceweekend op Interlagos kwam Hamilton aanzetten met een nieuwe motor, waarvoor de regerend wereldkampioen vijf plekken gridstraf kreeg. Volgens `Mercedes was de motorwissel nodig wegens slijtage van de vorige ICE (verbrandingsmotor, red.), maar het lijkt erop dat het vooral een tactische zet is geweest, aangezien 'versere' motoren over het algemeen meer pk's kunnen leveren dan motoren met een bepaalde kilometerstand.

In Brazilië was het verschil flink te merken, want Hamilton kon met een versere motor en meer pk's als een warm mes door de boter snijden. De Brit snelde naar P1 ondanks zijn achterstand en dus was de vrees voor zijn vermogen voor de race in Qatar erg groot, met name in het kamp van Red Bull Racing.

'Hamilton rijdt dit weekend nog met oudere motor'

Toch lijkt het erop dat Hamilton zijn nieuwe motor spaart voor de laatste twee raceweekenden. Albert Fabrega, een gerenommeerde Spaanse motorsportjournalist, stelt dat Hamilton dit weekend niet met de 'Brazilië-motor' rijdt. De journalist staat erom bekend vaak technische aspecten van de Formule 1-auto's bloot te leggen en dus wordt er op sociale media al snel aangenomen dat de constateringen van de Spanjaard waar zijn.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws