McLaren-coureurs tevreden met kwalificatie: 'We gingen natuurlijk niet voor startpositie' Formule 1
Formule 1

McLaren-coureurs tevreden met kwalificatie: 'We gingen natuurlijk niet voor startpositie'

McLaren-coureurs tevreden met kwalificatie: 'We gingen natuurlijk niet voor startpositie'

Lando Norris en Daniel Ricciardo zijn over het algemeen tevreden met de kwalificatie voor de Grand Prix van Belgie. Ricciardo wist ondanks de hulp van zijn teamgenoot de laatste fase van de kwalificatie niet te halen, maar de coureur hoopt dat hij door de gridstraffen van andere rijders een goede kans maakt op punten. Norris is één van de rijders die een gridstraf heeft, maar hij hoopt op zondag zijn weg naar voren te kunnen vinden.

Norris reed dus grotendeels voor spek en bonen mee tijdens Q3. 'Ik denk dat ik best wel tevreden ben met de kwalificatie, want ik heb het maximale weten te bereiken', zegt Norris op de website van McLaren. 'We gingen natuurlijk niet voor de beste startpositie, maar voor de beste strategie voor de race.' Desondanks is de jonge Brit nog niet tevreden met de auto. 'We zijn er nog niet op pure snelheid. We hopen toch een stap naar voren te kunnen maken en punten te scoren.'

Ricciardo: 'Inhalen Albon ons eerste doel'

Ricciardo kreeg in Q2 de hulp van zijn teamgenoot, maar daar wist de Australiër geen gebruik van te maken. De coureur wist Q3 niet te bereiken en reed de elfde tijd. 'Het is heel erg teleurstellend om zo dicht bij Q3 te komen, maar er waren een paar dingen die ons tegenwerkten. Het is wat het is. Over het algemeen denk ik dat we het best goed hebben gedaan. We moesten tegen onze verwachting in nog een andere vleugel op de auto zetten.'

Ricciardo mag dankzij meerdere gridstraffen, waardoor een van zijn teamgenoot, vanaf de zevende plek starten. De McLaren-coureur hoopt dat hij punten weet te scoren tijdens de race. 'Ik denk dat het inhalen van Albon in eerste instantie het doel zal zijn, zelfs al is hij het hele weekend snel gebleken. Er komen ook enkele snellere auto's naar voren rijden, maar we gaan proberen om ze achter ons te houden. Als we een goede eerste stint hebben en een gat kunnen creëren, dan kunnen we een buffer hebben voor later in de race', aldus Ricciardo.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws