Piastri werd voor bekendmaking Alpine al op de hoogte gesteld over 2023-zitje Formule 1
Formule 1

Piastri werd voor bekendmaking Alpine al op de hoogte gesteld over 2023-zitje

Piastri werd voor bekendmaking Alpine al op de hoogte gesteld over 2023-zitje

Oscar Piastri zou hebben geweten dat hij werd aangekondigd als vervanger van Fernando Alonso bij Alpine in 2023. Dat vertelt teambaas Otmar Szafnauer tijdens een persconferentie op het Circuit de Spa-Francorchamps. Hoewel Piastri het zou hebben geweten, ontkende hij nadat de aankondiging werd gemaakt dat hij voor het team zou rijden.

Dat deed de Australiër twee uur na de bekendmaking. Snel ontstonden geruchten dat Alpine een deadline zou hebben gemist om Piastri definitief te kunnen contracteren, maar dat is incorrect volgens Szafnauer. 'Er stond geen deadline in het contract van Piastri. Het is een contract tot eind 2023 met een optie voor 2024. Hij tekende in november een contract bij ons. We hebben Piastri hierover geïnformeerd voordat we de bekendmaking vrijgaven. Hij zat in de simulator en was blij en dankbaar.'

Alpine overtuigd dat Piastri contract had ondertekend

Piastri zou dus al een contract hebben ondertekend waarin stond dat hij voor Alpine zou gaan rijden wanneer één van de coureurs zou vertrekken. In dit geval is het Alonso, die volgend jaar voor Aston Martin uitkomt. 'Ik heb beide kanten van het verhaal gezien en we zijn ervan overtuigd dat Oscar in november bij ons tekende', vertelt Szafnauer. 'Er zijn bepaalde dingen die in het contract moeten staan en ik ben ervan overtuigd dat ze daarin staan.'

Eén ding dat opviel toen Alpine naar buiten bracht dat Piastri Alonso zou vervangen, was dat er geen verklaring was van de regerend Formule 2-kampioen zelf. Szafnauer legt uit dat er geen tijd was om een verklaring te vragen aan Piastri en zijn management, omdat de bevestiging snel naar buiten moest. De teambaas van Alpine kwam er dan ook pas achter dat Piastri niet voor de Franse renstal wilde rijden toen hij via Twitter ontkende een contract te hebben ondertekend.

Alonso verraste met Aston Martin-transfer; FIA buigt zich over Piastri-zaak

Szafnauer gaat vervolgens nog in op de situatie met Alonso. Daags na de Grand prix van Hongarije werd namelijk bekendgemaakt dat hij naar Aston Martin gaat. Szafnauer. 'Er was zondag al een gerucht dat Alonso iets met Aston Martin had. De verrassing was de aankondiging van maandag nadat hij ons zondag vertelde dat er geen haast was in de onderhandelingen', legt de teambaas uit. Hij verwachtte dat Alonso 'gewoon' een contractverlenging zou ondertekenen, maar dit is niet gebeurd. Bovendien informeerde Alonso enkel Renault-CEO Luca de Meo en Alpine-CEO Laurent Rossi over de transfer.

Maandag 29 augustus zal de Contracts Recognition Board van de FIA zich buigen over de hele contractsituatie omtrent Piastri en Alpine. De Australiër zou al een contract hebben ondertekend bij McLaren om volgend jaar Daniel Ricciardo te vervangen. Zowel Alpine als McLaren geloven dat zij een rechtsgeldig contract hebben met de 21-jarige voor 2023.

Pak bijna vijf keer je inzet terug als Verstappen de GP van België wint! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws