Kwalificatieduels | Verstappen doet goede zaken, Norris en Albon zijn eerste winnaars Formule 1
Formule 1

Kwalificatieduels | Verstappen doet goede zaken, Norris en Albon zijn eerste winnaars

Kwalificatieduels | Verstappen doet goede zaken, Norris en Albon zijn eerste winnaars

Na de zomerstop konden de coureurs zich opmaken voor weer een nieuwe kwalificatiesessie, dit keer in België. Max Verstappen was daarin de snelste man, door ruim voor Carlos Sainz en Sergio Pérez te eindigen. Zelfs een slipstream voor de Spanjaard in zijn tweede run had geen effect meer op de eerder gereden tijd van Verstappen in de laatste sessie van de kwalificatie.

Ook Pérez lukte het niet om voorbij te komen aan zijn teamgenoot, en daardoor wist Verstappen weer eens een punt te scoren in de kwalificatieduels. Daarnaast wist Sainz ook weer eens een punt te pakken op Leclerc. Dat gebeurde al drie keer eerder dit seizoen, en in Spa was het dus alweer zijn vierde punt. Daarmee is zijn achterstand op Leclerc nog steeds erg groot en nauwelijks meer in te halen.

Wie helemaal niet meer in te halen is, zijn Lando Norris en Alexander Albon. Beide coureurs, van McLaren en Williams, hebben op dit moment zoveel punten, dat de overige acht races geen verandering meer kunnen brengen. Daarmee zijn Norris en Albon dus de eerste winnaars van deze kwalificatieduels. Verstappen en Kevin Magnussen zijn ook hard op weg. Als ze nu telkens zouden verliezen van hun teamgenoot, dan is een gelijkspel nog het maximaal haalbare.

Bekijk hier de volledige stand in de kwalificatieduels

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws