McLaren moet niet in teleurstelling blijven hangen: 'Wij scoorden de meeste punten' Formule 1
Formule 1

McLaren moet niet in teleurstelling blijven hangen: 'Wij scoorden de meeste punten'

McLaren moet niet in teleurstelling blijven hangen: 'Wij scoorden de meeste punten'

Sinds Lando Norris in Miami zijn eerste Grand Prix won en McLaren de strijd aan kan gaan met Red Bull Racing, raakt het team regelmatig gefrustreerd wanneer het uiteindelijk dan toch niet lukt. Ook in Groot-Brittannië sloegen ze de plank mis vanwege de bandenstrategie. ‘We moeten ook naar de positieve punten kijken’, benadrukt Andrea Stella tegenover Motorsport.com.

De Grand Prix op Silverstone kende tijdens het verloop van de race verschillende leiders, maar het was uiteindelijk thuisheld Lewis Hamilton die er met de overwinning vandoor ging. Lando Norris was achteraf zeer kritisch op zichzelf vanwege de pitstopbeslissingen en Oscar Piastri was van mening dat McLaren best wat meer risico had kunnen nemen door hem tegelijk met Norris te laten stoppen voor nieuwe banden. Uiteindelijk moest het team genoegen nemen met een derde en vierde plaats.

Stella begrijpt de frustratie van zijn coureurs maar drukt ze ook op het hart dat ze die fouten snel weer moeten vergeten. ‘Momenten zoals deze, de bijna-momenten, hadden we een jaar geleden nog niet’, geeft de teambaas aan. ‘We moeten ook naar de positieve punten kijken.’ De teleurstelling na de uitslag in Groot-Brittannië kan ook op een andere manier opgevat worden, meent Stella. ‘Het team is nu in staat om teleurgesteld te zijn na P3 en P4’, benadrukt hij het feit dat ze nu echt competitief zijn.

McLaren boekte als team het beste resultaat

McLaren deed in het constructeurskampioenschap de beste zaken op Silverstone. ‘Wij scoorden van alle teams de meeste punten’, aldus de Italiaan. ‘We moeten bij de positieve dingen beginnen en vanaf daar verdergaan met opbouwen. Doen we dat niet, dan blijven we op niveau waar we nu zitten’, probeert hij de Britse renstal te motiveren. ‘Iedereen is hier verantwoordelijk voor’, meent de teambaas. ‘Lando en Oscar zijn niet verantwoordelijk voor alle gemiste kansen, maar ook zijn moeten blijven bouwen.’

Stella is blij dat zijn team nu kan strijden met Red Bull Racing en Mercedes, twee teams die in de afgelopen jaren erg dominant waren. ‘De teams waar we tegen vechten wonnen kampioenschappen en zijn op het gebied van personeel vrij stabiel’, ziet hij. ‘Ze weten hoe het is om te racen aan de top en vergeleken met hen zijn wij nog in aanbouw’, wil hij duidelijk maken. ‘De mogelijkheden zullen zich voordoen en daar moeten we klaar voor zijn’, sluit de Italiaan optimistisch af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws