Stella geeft fouten McLaren toe: 'Denk dat we een beetje te hebzuchtig waren' Formule 1
Formule 1

Stella geeft fouten McLaren toe: 'Denk dat we een beetje te hebzuchtig waren'

Stella geeft fouten McLaren toe: 'Denk dat we een beetje te hebzuchtig waren'

Andrea Stella heeft toegegeven dat McLaren tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië meerdere verkeerde strategische keuzes heeft gemaakt. Oscar Piastri had direct achter Lando Norris moeten stoppen en Norris had op zijn beurt in de laatste stint op de mediums moeten staan. Stella legt de schuld van deze beslissingen ook bij zichzelf, want hij zag dat het team gedurende de race te veel twijfelde.

Toen de regen eenmaal begon te vallen op Silverstone leek McLaren de beste kaarten in handen te hebben om de Grand Prix te winnen, aangezien de coureurs aan kop lagen. Piastri zat vlak achter Norris toen de coureurs over moesten stappen op intermediates, maar vanaf dat moment werden er foute keuzes gemaakt. 'We hadden ons harder moeten maken voor de double-stack, want door de pitstop met één ronde uit te stellen, verloren we veel meer tijd', geeft Stella eerlijk toe tegenover internationale media. 'Achteraf gezien was het dus de juiste beslissing geweest om de pitstops tegelijkertijd te doen.'

'Ik denk dat we een beetje hebzuchtig waren en niet wilden accepteren dat we tijd zouden verliezen met de double-stack', vervolgt de McLaren-teambaas. 'Soms moet je gewoon geduld hebben en accepteren dat je tijd verliest. We hadden het juiste moeten doen, in plaats van hopen dat één ronde extra niet zoveel zou kosten.' Toen het uiteindelijk stopte met regenen, was Piastri op de mediums de snelste man op de baan. De achterstand op Max Verstappen was echter al opgelopen tot elf seconden, waardoor een podium uit zicht was voor Piastri.

Norris had ook mediums moeten krijgen

De keuze op de jonge Australiër in de laatste stint op mediums te zetten, was dus een logische beslissing. Norris had zelf ook nog nieuwe mediums over, maar de Brit werd uiteindelijk op gebruikte softs gezet. Dat was een nieuwe verkeerde strategische keuze in de ogen van Stella. 'Overstappen op de zachte band was niet de juiste keuze voor ons. De banden degradeerden te snel om de positie ten opzichte van Verstappen en Lewis (Hamilton, red.) te behouden, en eerlijk gezegd deed Lewis het erg goed door de zachte banden lang goed te houden.'

De zevenvoudig wereldkampioen ging er uiteindelijk met de overwinning vandoor. Stella neemt zichzelf ook een hoop kwalijk, aangezien hij de kans op een zege zag wegglippen. 'Ik denk dat we bij het overleggen met Lando aan onszelf twijfelden, wat ertoe leidde dat we deze keuze maakten. Het is honderd procent mijn verantwoordelijkheid; anderen, inclusief de coureur, geven hun mening, maar ik had de keuze moeten maken. We hadden op mediumband over moeten gaan, omdat de softs het niet tot het einde wisten te redden', is de lezing van de McLaren-teambaas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws