Brown hekelt Red Bull-mentaliteit: 'Je hoeft geen gemene spelletjes te spelen' Formule 1
Formule 1

Brown hekelt Red Bull-mentaliteit: 'Je hoeft geen gemene spelletjes te spelen'

Brown hekelt Red Bull-mentaliteit: 'Je hoeft geen gemene spelletjes te spelen'

McLaren is in het constructeurskampioenschap de grootste concurrent van Red Bull Racing, ook al staat het Britse team vooralsnog slechts derde. Dat zorgt er ook voor dat er steeds vaker frictie tussen beide teams komt, en zeker na de aanvaring tussen Lando Norris en Max Verstappen in Oostenrijk heeft Zak Brown de aanval verbaal gezien ook volledig geopend.

Teambaas Andrea Stella en CEO Brown waren na de Grand Prix van Oostenrijk zeer kritisch op de acties van Verstappen. Zo beweerde Stella dat Verstappen zich zo op het circuit gedroeg, omdat hij in het verleden niet hard genoeg aangepakt was. Ook Brown heeft weinig met de houding van de Nederlander op het circuit. 'Ik denk dat je de strijd zeker kunt aangaan, maar je hoeft geen gemene spelletjes te spelen', zo uit hij kritiek op Red Bull in gesprek met RaceFans.

Brown meent dat McLaren eerlijker te werk gaat op het asfalt. 'Soms lijken ze qua mentaliteit bereid om alles te doen voor een overwinning. Zo gaan wij niet te werk, maar ik denk dat je toch het gevecht aan kunt gaan, en dat we hen op onze eigen manier kunnen bevechten.' McLaren levert de laatste maanden ondanks de snelle auto steeds meer terrein in bij het constructeurskampioenschap, maar loopt wel keer op keer in bij de constructeurs, waar het gat nog 78 punten is.

Gebrek aan ervaring bij Norris

De kansen op een wereldtitel kwamen dan ook ter sprake, waarbij Brown vooral over zijn coureur sprak. 'Om een wereldtitel te winnen, moet iedereen honderd procent zijn', weet de Amerikaan. 'Lando leert nog steeds elke keer dingen bij. Hij kan leunen op één Grand Prix-zege. Max en Lewis, net als Michael Schumacher, hebben zo enorm veel gewonnen, en dat geeft je gewoon heel veel ervaring.'

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Brown hekelt Red Bull-mentaliteit: 'Je hoeft geen gemene spelletjes te spelen'
Zak Brown in de persconferentie in Silverstone.

Norris was zelf nog zeer zelfkritisch nadat hij derde eindigde in zijn thuisrace. 'Lando is die ervaring nog op aan het doen door races te winnen. Dat is geweldig, want dit is de enige manier om je in dat gevecht te melden. Ik denk dat hij als coureur alleen maar beter zal worden', voorspelt de 52-jarige. Het seizoen is nu precies halverwege, en de achterstand van Norris op Verstappen bedraagt nu 84 punten. Met twaalf Grands Prix te gaan is dat gemiddeld zeven punten per weekend.

Brown wil met zijn opmerking echter niet zeggen dat Norris nu nog niet goed genoeg is. 'Hij is prima in staat om de wereldtitel nu te winnen, maar dat betekent niet dat hij niet beter kan worden. Ik denk dat Max nu ook een betere coureur is dan in zijn eerste jaar als kampioen was, of zijn tweede jaar als kampioen. Deze coureurs blijven zichzelf constant verbeteren.' Norris zelf gaf in Silverstone juist wel aan dat hij nog niet op het niveau van de anderen zit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws