Wolff ziet droomscenario uitkomen: 'Het is bijna een sprookje' Formule 1
Formule 1

Wolff ziet droomscenario uitkomen: 'Het is bijna een sprookje'

Wolff ziet droomscenario uitkomen: 'Het is bijna een sprookje'

Lewis Hamilton wist, na tweeënhalf jaar droog te hebben gestaan, de Grand Prix van Groot-Brittannië 2024. Wat de overwinning extra speciaal maakt, is dat het gebeurde tijdens de laatste thuisrace die hij rijdt als coureur van Mercedes. ‘Het is een sprookje’, vertelt Toto Wolff aan Formula1.com.

Sinds de controversiële laatste strijd om het kampioenschap in 2021 werd verloren, wist Mercedes ook daarna lang geen Grand Prix meer te winnen en nam Red Bull Racing het stokje der dominantie over van de Zilverpijlen. De Duitse renstal had het lastig onder de nieuwe regelgeving en dat merkten de coureurs vanzelfsprekend ook. ‘Het was zo moeilijk de afgelopen twee jaar waarin we geen performance konden vinden’, zegt Wolff. ‘We konden de coureurs geen auto geven die het voor hen mogelijk maakte voor zeges te strijden’, vervolgt de teambaas.

Overwinning op Silverstone is een sprookje

George Russell wist sinds het ingaan van de nieuwe grondeffectregels twee Grands Prix te winnen en na meer dan 900 dagen wachten, heeft Hamilton nu ook weer een zege te pakken. Onder toeziend oog van zijn familie won hij voor de negende keer de Grand Prix van Groot-Brittannië. ‘Dat we hem weer konden laten winnen bij de Britse Grand Prix, in de laatste race die hij hier voor Mercedes rijdt, dat is bijna een klein sprookje’, vindt de Oostenrijker. ‘Een beter scenario bestaat niet.’

Wolff en Hamilton hebben samen veel meegemaakt in de Formule 1. ‘We kennen elkaar al heel lang en elk van ons heeft op meerdere momenten moeten lijden’, aldus de teambaas van Mercedes. ‘Hij was er voor me en de laatste tijd probeerde ik te helpen wanneer hij soms aan zichzelf twijfelde.’ Wolff denkt dat de zege op Silverstone een einde zal maken aan de twijfels. ‘Daarom voelt het zo goed dat hij alle negativiteit naast zich neer kon leggen en deze performance neerzette. Er zal een last van zijn schouders vallen’, verwacht hij.

Wolff heeft geen spijt van vertrek Hamilton

De Oostenrijker laat niet veel los over het vertrek van Hamilton en of hij stiekem wenst dat de Brit bij Mercedes zou zijn gebleven. ‘Ik heb in mijn leven geen spijt, want je kunt geen spijt hebben’, aldus Wolff. ‘We zijn volwassen, we maken beslissingen en we gaan ervoor. Dat is het belangrijkste’, vervolgt hij. ‘We willen op een hoogtepunt eindigen en de coureurs een auto geven waarmee ze kunnen winnen en waarmee het team punten kan scoren in het constructeurskampioenschap’, sluit de teambaas af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws