McLaren rekent op natte kwalificatie in Turkije Formule 1
Formule 1

McLaren rekent op natte kwalificatie in Turkije

McLaren rekent op natte kwalificatie in Turkije

Het begint er steeds meer op te lijken dat het gaat regenen tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Turkije. Formule 1-team McLaren denkt dit ook en licht zo toe waarom ze in de derde vrije training zoveel minuten maakten op de intermediate-banden met beide coureurs. De Britse renstal verwacht dat het weer verslechtert.

'Het was belangrijk om veel meters te maken als voorbereiding op de kwalificatie', gaf McLaren-teambaas Andreas Seidl aan bij Sky Sports. 'De kans dat het gaat regenen tijdens de kwalificatie is heel, heel erg groot', voegt hij daaraan toe. Volgens de laatste berichten is die kans gestegen naar 60 procent. Naar alle waarschijnlijkheid zit er dus een natte sessie aan te komen.

Dat is dan ook waarom McLaren er geen gras over liet groeien en als een van de eerste teams haar Britse en Australische coureur het gladde circuit opstuurde: 'We zijn vroeg naar buiten gegaan om accuraat te kunnen bepalen wanneer het wenselijk is om naar de intermediates over te stappen.' De andere teams moeten dit dus bepalen aan de hand van wat de concurrentie doet.

McLaren: 'Istanbul Park heeft grip, ook in de regen'

De omstandigheden op het circuit waren niet slecht. Coureur Lando Norris meldde dat al tijdens de derde vrije training, maar nu geeft ook de Duitse teambaas toe dat McLaren zich geen zorgen maakt om mogelijke glijpartijen: 'Er ligt veel grip, ook in de regen. Het duurt echter wel lang voordat het circuit droog is. Dat zagen we in 2020 tegen het einde van de race ook.'

'Norris en Ricciardo lijken zich thuis te voelen in de regen en we hebben een goede auto, ongeacht de weersomstandigheden. We willen dit weekend strijden met Ferrari, dat is onze primaire concurrent', concludeert Seidl, die uitkijkt naar de kwalificatie. Of het echt zo nat gaat worden als verwacht, dat is uiteraard nog niet zeker.Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws