McLaren-teambaas spreekt vertrouwen uit in Ricciardo na onrust over toekomst Formule 1
Formule 1

McLaren-teambaas spreekt vertrouwen uit in Ricciardo na onrust over toekomst

McLaren-teambaas spreekt vertrouwen uit in Ricciardo na onrust over toekomst

McLaren-teambaas Andreas Seidl heeft zijn vertrouwen in Daniel Ricciardo uitgesproken na enkele onrustige weken. In de media begint het steeds meer te spoken en de toekomst van de Australiër wordt steeds meer in twijfel getrokken. Volgens de teambaas blijft het team gecommitteerd aan haar ervaren coureur, en wordt er hard gewerkt om verbeteringen te boeken.

Sky Sports F1 informeert bij de Duitser naar of het team haar coureur trouw blijft. 'Absoluut. Er is geen nieuws in dit opzicht. Het is het belangrijkste om stappen te zetten en ons daarop te richten', aldus Seidls woorden. Tijdens de vrije trainingen ging het bij Ricciardo aardig in Baku, maar in de kwalificatie kwam hij niet verder dan Q2. Teamgenoot Lando Norris deed dit overigens ook niet.

Waar ligt het precies aan? De presentatrice van Sky stelt voor dat Ricciardo het wellicht lastiger vindt om het rempunt te bepalen, bijvoorbeeld. 'Ik zou niet zeggen dat het zo makkelijk is. De Formule 1 is complex en de auto's ook. Het gaat allemaal erg snel als ze in de cockpit zitten.' Het lijken dus meerdere factoren te zijn die Ricciardo momenteel tegenwerken.

'Hij neemt het op tegen Norris in topvorm'

Seidl: 'Als je je niet honderd procent comfortabel voelt in de auto zie je dat die marges snel groter worden. We moeten ook niet vergeten dat hij het opneemt tegen Lando, die in topvorm verkeert.' Niet alleen is Ricciardo uit vorm, zijn teamgenoot voelt zich op zijn gemak in het materiaal, wat het relatieve gat enkel vergroot.

'Nogmaals, hij werkt hard, wij werken hard en wij twijfelen er niet aan dat de resultaten weer zullen komen', concludeert hij over Ricciardo. Eerder gaf CEO Zak Brown al aan dat McLaren 'mechanismen' heeft om de samenwerking te beëindigen, maar inmiddels is ook dat verhaal van beide kanten al de kop ingedrukt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws