McLaren-coureurs hadden geen hoge verwachtingen: 'We worstelen wat meer met de auto' Formule 1
Formule 1

McLaren-coureurs hadden geen hoge verwachtingen: 'We worstelen wat meer met de auto'

McLaren-coureurs hadden geen hoge verwachtingen: 'We worstelen wat meer met de auto'

Lando Norris baalt er enigszins van dat het niet lukte om door te stoten naar de laatste sessie van de kwalificatie. De McLaren-coureur start de race als elfde, en zal dus naar de punten toe moeten gaan rijden. Daniel Ricciardo zal in de achtervolging gaan vanaf de twaalfde plek, en lijkt dit weekend ook wat comfortabeler in de auto te zitten. Andreas Seidl denkt ook niet dat er meer in had gezeten voor zijn coureurs.

'Het is een beetje frustrerend om Q3 met zo'n kleine achterstand te moeten missen', begint Norris na afloop van de kwalificatie in een persbericht van McLaren. 'Maar ik denk dat we het goed gedaan hebben. We worstelen wat meer met de auto op dit circuit en we zaten er dichtbij. Ik denk dat het te wijten is aan een paar kleine foutjes van mij, maar ik denk dat we er toch niet veel meer van verwacht hadden. Het is nog steeds een goede positie, we zijn niet ver verwijderd van de punten.'

'Ik ben meer tevreden over dit weekend'

Ricciardo hoopt vooral dat hij het zware weekend in Monaco kan vergeten. 'Ik moet het positief bekijken: we lijken hier tot nu toe competitiever en ik heb een beetje meer het gevoel terug in de auto. Over het algemeen ben ik meer tevreden over dit weekend, maar we staan elfde en twaalfde, dus we juichen niet over de posities. Ik denk dat ik misschien iets meer had verwacht van de stap die we konden maken, maar als team bekijken we alles en kijken we uit naar de race.'

Teambaas Seidl had niet veel meer verwacht van de kwalificatie in Baku. 'Sector drie is een grote uitdaging voor ons pakket en hoewel we in de trainingen een paar goede stappen vooruit hebben gezet, was het net niet genoeg om door te stoten naar Q3. Onze focus ligt nu op de race. Dit is een stratencircuit met mogelijkheden. We starten dicht bij de posities die punten opleveren, in de mix met onze belangrijkste concurrenten. Laten we de race in de punten gaan rijden', besluit Seidl.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws