Technisch directeur McLaren ziet trend ontstaan: 'Men gaat naar het Red Bull-ontwerp' Formule 1
Formule 1

Technisch directeur McLaren ziet trend ontstaan: 'Men gaat naar het Red Bull-ontwerp'

Technisch directeur McLaren ziet trend ontstaan: 'Men gaat naar het Red Bull-ontwerp'

James Key, de technische directeur van McLaren, ziet een trend ontstaan bij de Formule 1-teams in 2022. Volgens de Engelsman gaan de teams langzaamaan richting het concept van Red Bull Racing. De Oostenrijkse renstal heeft brede sidepods die aan de achterkant scherp aflopen. Dit is blijkbaar een gewenst concept dat relatief makkelijk na te bootsen is, want de teams convergeren richting het model van de RB18.

'Ik zie een trend ontstaan', geeft de McLaren-topman aan bij Auto, Motor und Sport. 'Bekijk onze nieuwe sidepods en die van Aston Martin. Men convergeert richting het concept van Red Bull', weet hij. Dat Aston Martin inspiratie opgedaan heeft naar aanleiding van de bolide van Oostenrijkse makelij, zoveel werd in Barcelona wel duidelijk. Destijds vormde de 'groene Red Bull' het gesprek van de dag in de paddock.

Key geeft aan dat ook McLaren dus richting een vergelijkbaar model gaat. Een bijzondere stap voor het team uit Woking, want haar eerste model, waarmee men aantrad in Bahrein, leek meer op de Mercedes dan op de Red Bull. Key: 'De Mercedes-filosofie is uniek en verschilt van ons oude concept, al hadden wij ook bijzonder smalle sidepods. Die aanpak is erg slim.'

Budgetplafond gaat bereikt worden door McLaren

Ook wordt Key gevraagd naar zijn visie op de budgetplafonddiscussie. Ferrari denkt dat bijvoorbeeld Red Bull met haar vele ontwikkelingen aan het einde van het jaar in geldnood zou kunnen komen. 'Wie vanaf het begin van het jaar doorwerkt, komt vanaf juli in de problemen. We hebben al goed geïnvesteerd in de ontwikkeling, maar er is ruimte voor verbetering.'

'Deze auto's zijn duur. We hebben het over aanpassingen aan grote onderdelen die doorgevoerd moeten worden. Je moet de complexiteit van de auto in acht nemen bij het ontwerpen, want des te duurder wordt het om een complexe auto door te ontwikkelen', concludeert hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws