McLaren-teambaas verdedigt Norris' radiostijl en legt nadruk op teamontwikkeling Formule 1
Formule 1

McLaren-teambaas verdedigt Norris' radiostijl en legt nadruk op teamontwikkeling

McLaren-teambaas verdedigt Norris' radiostijl en legt nadruk op teamontwikkeling

McLaren-coureur Lando Norris staat bekend om zijn directe en soms kleurrijke radiocommunicatie tijdens races. Tijdens de Grand Prix van Zandvoort uitte hij openlijk zijn frustratie over een strategische beslissing van het team en gaf toe dat hij zichzelf ‘als een idioot’ had laten lijken. McLaren-teambaas Andrea Stella verdedigt echter de communicatiestijl van Norris en benadrukt dat het verantwoordelijk houden van mensen ‘is wat kampioenen doen.’

Stella legt tegen Sky Sports uit dat Norris' reactie voortkwam uit frustratie omdat hij besefte dat het team een kans had gemist door te lang buiten te blijven tijdens de regenachtige startfase van de race. Hij benadrukt dat McLaren juist waarde hecht aan coureurs die het team uitdagen en bijdragen aan de ontwikkeling ervan. 'We hebben liever dit soort uitdagingen dan een passieve coureur die gewoon alles pakt en niet bijdraagt aan de ontwikkeling van het team', vertelt de Italiaanse teambaas.

Norris, die bezig is aan zijn vijfde seizoen bij McLaren, is inmiddels een belangrijk deel van het team geworden vanwege zijn consistente prestaties op hoog niveau. Voordat McLaren halverwege het seizoen een sterke comeback maakte, werd Norris vaak in verband gebracht met een mogelijk vertrek uit het team, ondanks dat zijn contract tot eind 2025 loopt.

Geen problemen met directe communicatiestijl

Stella benadrukt dat het gedrag van de coureur buiten de hitte van de strijd ervoor zorgt dat er geen probleem is met Norris' communicatiestijl. 'We zijn ons zeer bewust van hoe we de opmerkingen van coureurs moeten opvatten en er gebruik van moeten maken, zolang ze constructief zijn, en de rest gewoon terzijde moeten schuiven', aldus Stella.

Terwijl Norris zich bewust is van hoe hij overkwam op het team, heeft hij de situatie meteen na de race aangepakt en is het voor McLaren een afgeronde kwestie. Stella gelooft dat Norris mogelijk in de toekomst aanpassingen zal maken aan zijn toon en toonhoogte om dichter bij zijn eigen verwachtingen te komen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws