McLaren doet weer onder in Jeddah: 'We kunnen de andere coureurs niet bijhouden' Formule 1
Formule 1

McLaren doet weer onder in Jeddah: 'We kunnen de andere coureurs niet bijhouden'

McLaren doet weer onder in Jeddah: 'We kunnen de andere coureurs niet bijhouden'

McLaren ervaart een nieuwe tegenslag tijdens de tweede race van het seizoen. Op het circuit in Jeddah bleek wederom dat de MCL60 niet goed genoeg presteert om te kunnen vechten voor WK-punten. Het is daarom lastig voor de twee jonge McLaren-coureurs om er echt wat van te kunnen maken, melden ze bij Motorsport-Total.com.

Ondanks de goede startpositie van Oscar Piastri eindigde de Grand Prix van Saoedi-Arabië in teleurstelling voor McLaren. Piastri mocht starten vanaf de achtste plek na een goede kwalificatiesessie, maar verloor deze positie al vroeg door contact met Alpine-coureur Pierre Gasly. De voorvleugel van Piastri raakte beschadigd en moest worden vervangen.

Ook teamgenoot Lando Norris had last van dit incident. De auto van de Brit werd geraakt door de brokstukken van Piastri, waardoor ook hij een pitstop moest maken om een nieuwe neus te krijgen. Het was daarna lastig voor de twee coureurs om zich weer omhoog te vechten. Piastri eindigde uiteindelijk op de vijftiende plek en Norris kwam als zeventiende over de eindstreep.

Norris nog positief: 'Het is niet zo erg als het lijkt'

Het ziet er dus niet al te best uit voor de Britse renstal, maar toch is er over het algemeen wat doelbewust optimisme binnen het team. 'Het is niet zo erg als het lijkt', stelt Norris, geciteerd door Formel1.de. 'We zijn gewoon niet snel. Daarnaast zit iedereen dit jaar zo dicht bij elkaar dat je sneller wordt afgestraft als je even geen goede run hebt.'

Ook teamgenoot Piastri praat optimistisch over de race, waarbij hij vooral blij is dat hij deze keer de volledige afstand heeft kunnen rijden. 'Het belangrijkste voor mij is om nu veel te rijden en ervaring op te doen', zegt de Australiër. 'Dan doel ik bijvoorbeeld op de les die ik heb geleerd met betrekking tot de banden.' Piastri kreeg na zijn vroege pitstip een set harde banden waar hij de rest van race op gereden heeft, maar helaas heeft het hem niet naar voren geholpen.

Één van de redenen waarom de bandenstrategie niet in het voordeel van de McLaren-coureurs heeft gewerkt, is door de safetycar-fase van de race. Nadat Aston Martin-coureur Lance Stroll zijn auto naast het circuit moest parkeren kon het grootste deel van het veld makkelijker de pits in om de banden te wisselen. Enig voordeel dat McLaren op dat moment had, was daardoor verdwenen.

De race ging slechter dan McLaren had gehoopt

Verder werd het ook nogmaals duidelijk dat de MCL60 qua snelheid ook onderdoet voor de rest. Volgens Norris komt het doordat de vleugels op de bolide groter zijn vergeleken met de rest. 'We hebben daardoor gewoon veel te veel last van drag', stelt de Brit. Dit probleem kwam duidelijk naar voren tijdens zijn duel met Williams-coureur Logan Sargeant, waar Norris niet voorbij kon komen.

Wel lukte het teamgenoot Piastri om de Amerikaanse coureur in te halen. De Australiër kreeg DRS-voordeel tijdens zijn aanval op Sargeant nadat Norris de opdracht had gekregen om zijn teamgenoot langs hem te laten. 'Uiteindelijk was het echt teamwork', zegt Piastri tevreden, maar 'volgende keer gebeurt het hopelijk wat verderop.'

Het lijstje van mankementen aan de McLaren-bolide is dus nog steeds lang. 'De race ging slechter dan we aanvankelijk hadden gehoopt', zegt Norris nuchter. 'Ik kon de andere coureurs niet bijhouden.' Toch is dit niets nieuws volgens de Britse coureur. 'Het bevestigt gewoon wat we al weten en wat we moeten verbeteren.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws