McLaren wil voortborduren op sterke prestatie in Imola: 'Dat was heel bemoedigend' Formule 1
Formule 1

McLaren wil voortborduren op sterke prestatie in Imola: 'Dat was heel bemoedigend'

McLaren wil voortborduren op sterke prestatie in Imola: 'Dat was heel bemoedigend'

McLaren heeft de afgelopen weken steeds beter weten te presteren in de Formule 1. Aankomend weekend staat de Grand Prix van Miami op het programma en de Britse renstal hoopt de stijgende lijn van de afgelopen weken vast te kunnen houden. Vooral Lando Norris hoopt te kunnen bouwen op zijn ijzersterke prestatie tijdens de Grand Prix van Emilia Romagna, terwijl Daniel Ricciardo juist hoopt beter te presteren dan in Imola.

Norris wist in Italië voor het eerst dit seizoen op het podium te eindigen. De Brit blikt vol goede moed vooruit naar het aankomende raceweekend. 'Ik kijk heel erg uit naar dit weekend', begint Norris in het persbericht van McLaren. 'De baan ziet er heel erg snel uit, dus dat wordt een leuke uitdaging. Het zou goed zijn als we het momentum van de vorige race vast kunnen houden. We moeten pushen zo hard als we kunnen.'

Ricciardo kijkt net zoals zijn teamgenoot uit naar de race in de Verenigde Staten. Het resultaat van de Australiër was niet zo positief als het resultaat van Norris, maar de coureur houdt de moed erin. 'Een stratencircuit biedt altijd een andere uitdaging. De laatste race was een moeilijke voor mij, maar ik wil terugveren in Miami. We moeten de auto nog steeds doorontwikkelingen, maar het resultaat van Lando in Imola was zeer bemoedigend.'

Seidl: 'Zo snel mogelijk naar buiten'

Voor het team zal het vooral belangrijk zijn om zo snel mogelijk zoveel mogelijk ronden te rijden op het nieuwe stratencircuits. In de simulators hebben de teams natuurlijk al kunnen kijken naar de baan, maar het echte werk begint pas op vrijdag. 'Nieuwe circuits zijn altijd spannend, want we hebben geen data', zegt teambaas Andreas Seidl. 'We willen zo snel mogelijk naar buiten om deze inzichten te verkrijgen', aldus de Duister.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws