Krack belooft verbetering bij Aston Martin: 'We hebben veel plannen klaarliggen' Formule 1
Formule 1

Krack belooft verbetering bij Aston Martin: 'We hebben veel plannen klaarliggen'

Krack belooft verbetering bij Aston Martin: 'We hebben veel plannen klaarliggen'

Mike Krack, teambaas van Aston Martin, hoopt dat zijn renstal in de komende weken enkele goede stappen kan gaan zetten. De Britse renstal is op het moment niet competitief, en Sebastian Vettel en Lance Stroll hebben al meerdere incidenten gehad tijdens Grand Prix-weekenden. Krack legt de schuld van deze incidenten vooral bij de auto.

In Imola scoorde Aston Martin voor het eerst dit seizoen punten. Krack hoopt dat dit een stap in de juiste richting is. 'In de aankomende weken zullen we er beter uitzien', stelt de Aston Martin-teambaas bij RaceFans. 'Het zal stom zijn om te zeggen dat het in race 'X' of race 'Y' gaat gebeuren. Wanneer we upgrades brengen dan moeten we ze eerst begrijpen.'

Volgens Krack zitten er wel nieuwe updates in de pijpleiding. Aston Martin wil meerdere onderdelen tackelen de aankomende weken. 'We hebben heel veel plannen klaarliggen. Ten eerste willen we werken aan de aerodynamica, wat het belangrijkste onderdeel is. Ten tweede willen we het overgewicht aanpakken, wat eveneens een belangrijk onderdeel is. Het laatste punt is dat we het gevoel in de auto een stuk beter moeten maken voor onze coureurs, zodat ze er meer uit kunnen halen.'

Krack verklaart incidenten Stroll en Vettel

Vettel en Stroll leken in de eerste weken moeite te hebben met de overgang naar de grondeffectauto's. De teambaas ziet dat de mechanische feedback in de auto de oorzaak was. 'De feedback in de auto moet beter. Dat is waarom onze coureurs zoveel incidenten hebben gehad op de verschillende circuits. Kijk bijvoorbeeld naar Melbourne, daar zijn onze coureurs veel van de baan geschoten. Dat is niet normaal, maar we hebben al kleine stappen gezet met updates en we willen er in de toekomst meer zetten', aldus Krack.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws