McLaren waakt voor Bottas en Magnussen: 'Middenveld ligt dicht bij elkaar' Formule 1
Formule 1

McLaren waakt voor Bottas en Magnussen: 'Middenveld ligt dicht bij elkaar'

McLaren waakt voor Bottas en Magnussen: 'Middenveld ligt dicht bij elkaar'

McLaren zegt dat het geen troost put uit haar terugkeer op het podium in de Formule 1, omdat het weet hoe competitief zijn rivalen in het middenveld dit jaar zijn. Na een matige start van de 2022-campagne in Bahrein, waar McLaren geen punten scoorde, heeft het team uit Woking snel vooruitgang geboekt, waardoor Lando Norris in de Grand Prix van Emilia-Romagna zijn eerste top drie-klassering van het seizoen kon pakken.

Ondanks de vooruitgang van McLaren, waakt het team voor Haas, Alfa Romeo en Alpine. Deze teams hebben allemaal flitsen van groot potentieel laten zien dit seizoen en dus is McLaren-teambaas Andreas Seidl tegenover Autsoport.com voorzichtig om te geloven dat zijn ploeg klaar is om zich te ontpoppen als de kop van de achtervolging achter Red Bull en Ferrari.

'Ik denk dat van wat we nu hebben gezien in Melbourne en Imola, de auto werkt onder alle soorten omstandigheden en ook verschillende circuit lay-outs, dat is zeer positief', legde Seidl uit. 'Maar tegelijkertijd, als je kijkt naar het veld waar het heel dicht bij elkaar ligt tussen de Mercedessen, ons, Bottas, en Magnussen, is er geen troost in wat we nu zien in de laatste paar weekenden.'

McLaren gaat voor permanente plek in Q3

Hoewel hij realistisch blijft over waar McLaren staat, heeft Seidl in ieder geval het gevoel dat het team kan mikken op consistente Q3-prestaties en een behoorlijk aantal punten uit elk weekend. 'Ik ben nooit te zelfverzekerd omdat ik weet dat de auto's bij alle teams niet stilstaan, maar ik heb er vertrouwen in dat we een auto en een pakket hebben dat op dit moment in elk weekend in staat is om te vechten voor Q3 en te vechten voor goede punten', zegt de teambaas.

'Het gaat niet alleen om rondetijdprestaties, het gaat ook om het samenstellen van de weekenden en ik geef het team echt grote complimenten over hoe iedereen dat in Imola voor elkaar heeft gekregen, ondanks een aantal uitdagingen zoals niet veel ronden kunnen rijden.' Hoewel Seidl zich niet laat meeslepen door hoe goed de zaken zijn verbeterd, is hij enorm bemoedigd door de manier waarop het team na de race in Bahrein de schouders eronder heeft gezet om zichzelf weer in de strijd te gooien.

'Het was voor mij geweldig om te zien hoe het team omging met de uitdaging van het raceweekend in Bahrein, en hoe iedereen kalm en eensgezind bleef, gewoon het hoofd koel hield en als één team bleef samenwerken', zei hij. 'Dat was heel prettig om te zien, want dat was de eerste echte test van alles wat we de afgelopen drie jaar hadden neergezet. Dus daar ben ik erg blij mee, en ook erg blij om te weten dat we een plan hebben over waar we de komende weken en maanden meer prestaties uit de auto willen halen', zo sluit hij af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws