Mercedes: 'De aarzeling van Hamilton kostte ons bijna de race' Formule 1
Formule 1

Mercedes: 'De aarzeling van Hamilton kostte ons bijna de race'

Mercedes: 'De aarzeling van Hamilton kostte ons bijna de race'

Aan de Mercedes-pitmuur brak er lichte stress uit toen Lewis Hamilton weigerde de pitstraat in te rijden in ronde 48. Hoewel de regen heviger werd, achtte de zevenvoudig wereldkampioen het steeds gladder wordende circuit berijdbaar op de zachte bandenset, ook omdat Lando Norris voor hem datzelfde poogde. Een ronde later wist de Duitse renstal de coureur te overtuigen.

'De aarzeling van Hamilton kostte ons bijna de race', laat een van de ingenieurs van het topteam weten tegenover Auto, Motor und Sport. 'In ronde 48 verzocht Mercedes Hamilton om een pitstop te maken en naar natweerbanden te wisselen, maar de Brit gaf aan dit verzoek geen gehoor. Norris, in de McLaren op enkele seconden voor hem, deed dit immers ook niet.

Waarom bleef hij buiten? 'Hamilton dacht dat hij het onder controle had', beargumenteert een van de strategen uit Brackley. 'Hij zag Norris en dacht dat hij hem in deze omstandigheden wel kon verslaan', voegt hij daaraan toe. Norris worstelde hevig met het materiaal in de tweede sector, waar het inmiddels met steeds harder ging regenen.

Mercedes overtuigt Hamilton

De echte plensbui had het circuit nog niet geraakt dus het was mogelijk voor de zevenvoudig wereldkampioen om zijn W12 met relatief weinig gevaar nog richting de pitstraat te krijgen. 'Op dat moment was dat oké, maar we wisten dat er hevige regenval aan zat te komen in dertig seconden', wisten de ingenieurs. 'Hamilton moest daarnaast ook nog een volledige ronde rijden.'

Zodoende gingen ze nog maar eens in gesprek met hem. Volgens het Duitse autosportmedium heeft hoofdstrateeg James Vowles een knop die hij in kan drukken waarmee hij de coureur verplicht een pitstop te maken. Hamiltons ingenieur, Peter Bonnington, wist hem te overtuigen voordat Vowles die knop nodig had. 'Nogmaals vroegen we hem om binnen te komen en we legden hem uit waarom', wordt geconcludeerd. Had Norris in diezelfde ronde gehandeld dan was de race voor de jongere Brit geweest.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws