De Vries: 'Wat de geruchten betreft, zo zit dat gewoon in de media' Formule 1
Formule 1

De Vries: 'Wat de geruchten betreft, zo zit dat gewoon in de media'

De Vries: 'Wat de geruchten betreft, zo zit dat gewoon in de media'

Nyck de Vries heeft openhartig een update gegeven omtrent een mogelijk debuut in de Formule 1. Er is voor 2022 nog één stoeltje vrij in de koningsklasse van de autosport en recentelijk staken verhalen de kop op dat het de Formule E-kampioen is die geknipt zou zijn voor dat zitje. Zelf geeft hij aan zich er niet mee bezig te houden en benadrukt hij dat zijn prioriteiten liggen binnen de raceklassen waarvan hij al zeker weet dat hij erin in actie komt.

'Allereerst wil ik zeggen dat ik mij vereerd voel dat mijn naam in verband gebracht wordt met enkele Formule 1-teams en dat mijn naam daar veel circuleert. Ik vind het ook mooi om te horen wat Toto Wolff over mij zegt', zo opent hij in de The Race Formula E-podcast. De Mercedes-teambaas meldde enkele weken geleden dat hij vond dat de Nederlander het Formule 1-zitje verdiende. Destijds ging het om een stoeltje bij Williams. Dat stoeltje is inmiddels opgevuld door Alexander Albon.

Hoewel hij dus wel in het vizier staat van Alfa Romeo, het laatste team met een vrije stoel, weet hij ook dat de Formule 1 een gecompliceerde industrie is waarin je kansen van de ene op de andere dag om kunnen slaan. 'Uiteindelijk ben ik mij ervan bewust dat in de Formule 1 dingen snel veranderen. Ik ben een realist en richt mij liever tot wat ik nu voor mij heb liggen. Daar ligt mijn focus', geeft de jongeman uit Sneek aan.

De Vries spreekt van geruchten over mogelijk Alfa Romeo-zitje

De Vries lijkt dus beslist niet te hard van stapel te lopen. Voor 2022 heeft hij nog een zitje in de Formule E, waarna het Mercedes-team opgedoekt wordt. Zodoende kan hij dat ook nog een jaartje blijven doen. 'Wat de toekomst brengt, weet ik niet', geeft hij toe. 'Om mijn mogelijkheden te verdienen binnen mijn carrière moet ik blijven presteren in elke race die ik rijd. Daar ligt mijn focus dus en ook mijn passie.'

'Wat de geruchten betreft, zo zit dat gewoon in de media. Ik heb jullie niets te vertellen hierover verder en de tijd zal uitwijzen hoe het zit', concludeert hij. Met andere woorden: hij weet momenteel niet in hoeverre een stoeltje bij Alfa Romeo realistisch is. Daarom gaat hij er dus ook liever niet op in en wacht hij geduldig af of een mogelijkheid zich voordoet.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws