Mercedes deelt als laatste topteam de line-up voor de eerste testdag Formule 1
Formule 1

Mercedes deelt als laatste topteam de line-up voor de eerste testdag

Mercedes deelt als laatste topteam de line-up voor de eerste testdag

Mercedes heeft woensdagavond als laatste van de topteams de line-up voor de eerste testdag in Bahrein gedeeld. In tegenstelling tot Ferrari heeft het Britse team ook al de verdeling voor de overige dagen geopenbaard. Mercedes heeft ervoor gekozen om alle dagen onder de coureurs te verdelen en het geeft George Russell de eer om donderdagochtend als eerste de W14 het circuit op te sturen.

Mercedes kiest er dus, net als Red Bull Racing, voor om de line-up voor alle testdagen in één keer te openbaren. Waar Red Bull beide coureurs een volledige dag gunt, daar kiest Mercedes ervoor om alle drie de dagen over haar coureurs te verdelen.

Russell neemt op donderdag en zaterdag de ochtendsessie voor zijn rekening en op vrijdag zal hij pas na de lunch plaatsnemen in de W14. Voor Lewis Hamilton geldt dus het omgekeerde. De Brit stuurt de nieuwe bolide op vrijdag als eerste het circuit en op donderdag en zaterdag zal de zevenvoudig wereldkampioen pas tijdens de middagsessie in actie komen.

Twijfels bij Mercedes?

Mercedes kende in 2022 een uiterst teleurstellend seizoen en het team hoopt met de W14 de problemen van het afgelopen jaar achter zich te kunnen laten. Maar is de W14 daar wel toe in staat? Mercedes durft daar in ieder geval voorlopig nog weinig over te zeggen. Daarnaast wordt de twijfel over de W14 gevoed door verhalen over een niet vlekkeloos verlopen shakedown op het circuit van Silverstone. Donderdag gaan we een eerste indicatie krijgen over de prestaties van de W14.

Actie: Pak 20 procent korting op F1TV Pro. Klik hier voor de aanbieding of bekijk onze Formule 1-live-kijken-pagina.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws