Vowles legt focus vooral op toekomst: 'Er is geen oplossing, die je plotseling enkele tienden brengt' Formule 1
Formule 1

Vowles legt focus vooral op toekomst: 'Er is geen oplossing, die je plotseling enkele tienden brengt'

Vowles legt focus vooral op toekomst: 'Er is geen oplossing, die je plotseling enkele tienden brengt'

James Vowles zegt zich vooral op de langere termijn te richten bij Williams. De Brit begon deze week officieel aan zijn nieuwe baan als teambaas van het in Grove gevestigde team en hij liet in een video weten dat hij een basis voor de toekomst wil leggen bij het Britse team. Zijn focus zal naar eigen zeggen dus niet op het 2023-seizoen liggen.

Vowles was jarenlang als hoofdstrateeg verbonden aan het kampioensteam van Mercedes. Bij de Duitse renstal kende hij goede en mindere momenten en hij weet daarom als geen ander dat zijn impact op de FW45 zeer beperkt is. 'Er is niet één simpele oplossing te bedenken, waardoor je plotseling een paar tienden of een halve seconde wint', zegt hij in een video op de website van zijn nieuwe team. 'Dat bestaat gewoon niet. Duizend kleine details leiden slechts tot een kleine verbetering.'

Voor 2023 verwacht Vowles dan ook geen grote veranderingen. De Williams-teambaas richt zich vooral op de langere termijn. 'Ik wil eigenlijk een basis leggen, die ons in staat moet stellen om het beter te doen in 2024, 2025 en 2026. Dus in andere woorden: wat ik probeer te doen is niet gericht op de korte termijn, maar meer op de aanpak, die ons in de komende jaren sterker moet maken.'

Vowles wil 2023 niet afschrijven

Hoewel Vowles zich op de toekomst gaat focussen bij Williams, wil hij wel benadrukken dat dit niet betekent dat 2023 volledig afgeschreven moet worden. 'We gaan dit jaar niet naar het circuit hopend op betere resultaten', zegt de Brit, die hiermee wil aangeven dat er gedurende het jaar wel degelijk aan de FW45 gewerkt zal worden. 'We gaan er alles aan doen om te verbeteren, maar het gaat vooral om de lange termijn', besluit de nieuwe teambaas van Williams.

Actie: Pak 20 procent korting op F1TV Pro. Klik hier voor de aanbieding of bekijk onze Formule 1-live-kijken-pagina.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws