Ferrari maakt line-up voor eerste testdag in Bahrein bekend Formule 1
Formule 1

Ferrari maakt line-up voor eerste testdag in Bahrein bekend

Ferrari maakt line-up voor eerste testdag in Bahrein bekend

Ferrari heeft de line-up voor de eerste testdag in Bahrein bekendgemaakt. De Italiaanse renstal kiest ervoor om beide coureurs in de SF-23 plaats te laten nemen. Carlos Sainz zal als eerste de baan op worden gestuurd om het team belangrijke data over de nieuwe bolide te bezorgen. In de middagsessie is het vervolgens de beurt aan Charles Leclerc om de nieuwe bolide uitgebreid te testen.

In tegenstelling tot onder meer Red Bull Racing heeft Ferrari ervoor gekozen om enkel de line-up voor de eerste testdag prijs te geven. Voor beide coureurs is het in ieder geval niet de eerste kennismaking met de SF-23, want beide coureurs kregen tijdens de unieke launch van Ferrari al de kans om hun nieuwe strijdwapen aan de tand te voelen op het eigen circuit van Ferrari en een dag later werkte het team ook nog een filmdag af.

Hoe de verdeling op vrijdag en zaterdag zal zijn, heeft Ferrari vooralsnog dus nog niet bekendgemaakt. Het is dus ook nog niet bekend of de Italiaanse renstal de vrijdag en zaterdag opnieuw onder haar coureurs zal gaan verdelen of dat beide coureurs, net als de coureurs van Red Bull, een volledige dag achter het stuur van de nieuwe bolide krijgen.

Ogen gericht op nieuwe uitvinding Ferrari

Tijdens de testdagen letten de teams voortdurend op elkaar, maar in Bahrein zullen vele ogen gericht zijn op het team van Ferrari. De SF-23 heeft een uniek S-duct-concept bij de sidepods en veel teams zouden de legaliteit ervan sterk in twijfel trekken, zo meldde het doorgaans goed ingevoerde Formu1a.uno eerder op de woensdag.

Actie: Pak 20 procent korting op F1TV Pro. Klik hier voor de aanbieding of bekijk onze Formule 1-live-kijken-pagina.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws