Mercedes in 2022 weer de 'Zilverpijlen': hoe ziet Hamilton deze terugkeer? Formule 1
Formule 1

Mercedes in 2022 weer de 'Zilverpijlen': hoe ziet Hamilton deze terugkeer?

Mercedes in 2022 weer de 'Zilverpijlen': hoe ziet Hamilton deze terugkeer?

Als het bericht van het Duitse Bild klopt dan zijn de Mercedes-bolides volgend seizoen weer gehuld in de traditionele zilveren kleur. De Duitse renstal heeft als sinds 1934 de bijnaam 'Zilverpijlen', maar in 2020 besloot Mercedes over te gaan naar een zwarte livery. Lewis Hamilton vroeg het team over te stappen naar de zwarte livery om zo de steun richting de Black Lives Matter-beweging uit te spreken. Het team lijkt nu dus weer terug te gaan naar de traditionele zilveren kleur, hoe valt dat bij Hamilton?

Het Formule 1-seizoen van 2020 werd in eerste instantie geplaagd door de coronapandemie. Tijdens het Grand Prix-weekend in Australië werd het duidelijk dat er niet zou worden geracet. Normaal gesproken werd de eerste race van het seizoen verreden op 15 maart, maar de sport moest nog vier maanden wachten voordat de lampen voor de eerste vrije training van het jaar op groen gingen. Op 5 juli werd de eerste race van het seizoen verreden op de Red Bull Ring in Oostenrijk. Naast de kalender was ook de kleur van Mercedes aangepast.

Eind mei waren overal ter wereld Black Lives Matter-demonstraties na de moord op George Floyd. Ook de wereld van de Formule 1 betuigde steun aan de beweging. Enkele coureurs knielden voorafgaand aan de race en droegen daarbij shirts waarop de tekst 'end racism' te lezen was. Hamilton vroeg aan zijn renstal om nog een stapje verder te gaan en de livery aan te passen. Mercedes vervulde de wens van de coureur en vanaf de eerste race was het team gehuld in het zwart. De overstap was, vooral op de warme zonnige dagen, even wennen voor Valtteri Bottas.

De terugkeer naar zilver

De keuze van Mercedes om weer over te stappen naar de zilveren livery lijkt dus een keuze waar Hamilton moeite mee zou kunnen hebben. Toch gaf hij eerder al in een interview met Motorsport.com aan dat de terugkeer geen probleem zal zijn voor hem. 'Het team heet origineel de 'Zilverpijlen'. We wilden onze steun uitspreken en daarom vroeg ik aan het team om over te stappen naar het zwart, als een soort symbool van onze support. Ik had nooit verwacht dat het heel lang zou duren. Het is geweldig dat we nu voor het tweede jaar in het zwart rijden.'

De zevenvoudig wereldkampioen rijdt al sinds 2013 voor de Duitse renstal. Bij Mercedes won hij acht keer het constructeurskampioenschap en won hij vijf persoonlijke wereldtitels. 'Een overstap naar de zilveren livery zal een mooie verandering zijn', bevestigde Hamilton. 'Het zal niks veranderen, omdat we al een goed initiatief zijn gestart.' Deze structurele verandering binnen het team zal ervoor hebben gezorgd dat het team terug kan keren naar de oorspronkelijke kleur.

Eerder dit jaar lanceerden Mercedes en Hamilton het goede doel Ignite, dat nauw samenwerkt met de organisatie Mission 44 (een goed doel gestart door Hamilton zelf, red.) Dit initiatief moet voor meer diversiteit binnen de Formule 1 zorgen. Het goede doel focust zich momenteel op het Verenigd Konikrijk en probeert ervoor te zorgen dat iedereen gelijke kansen heeft op goede educatie. Volgens Bild zal het initiatief aan het eind van 2023 meer dan tien miljoen euro hebben opgehaald. Het feit dat er door Mercedes aan de weg wordt getimmerd zal ongetwijfeld de pijn van de terugkeer van de zilveren lak wat verzachten voor de Brit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws