Horner: 'Titelstrijd was geen afleiding in ontwikkeling 2022-bolide' Formule 1
Formule 1

Horner: 'Titelstrijd was geen afleiding in ontwikkeling 2022-bolide'

Horner: 'Titelstrijd was geen afleiding in ontwikkeling 2022-bolide'

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner verwacht niet dat het titelgevecht van afgelopen seizoen te veel heeft geëist. Gedurende het jaar heeft Red Bull de bolide proberen te verbeteren, terwijl andere teams de focus hadden gelegd op de auto's van 2022. Teams als Ferrari, Alpine en Haas hebben zich volledig kunnen richten op de ontwikkeling van de bolide van het nieuwe seizoen. Horner blijft optimistisch.

De teambaas is ervan overtuigd dat zijn renstal de juiste balans heeft gevonden vorig seizoen. De strijd met Lewis Hamilton en Mercedes heeft niet te veel tijd van de mensen in Milton Keynes gevraagd. 'Iedereen wist dat er veranderingen aankomen in 2022', begint Horner bij Motorsport.com. 'We hebben onze tijd en middelen goed kunnen verdelen. Als Ferrari toch opeens iedereen ondersteboven rijdt, dan weten we dat we de nadruk te veel op 2021 hebben gelegd.'

Ondanks de geluiden vanuit verschillende teams weet Horner pas in 2022 zeker waar het team van Red Bull daadwerkelijk staat. In februari staan de eerste testdagen op het programma en in maart gaat het nieuwe seizoen van start. 'Over een paar maanden komen we terug en pas dan weten we zeker of we genoeg hebben gedaan. De auto's zullen er anders uit zien, anders voelen en ze zullen anders bestuurd moeten worden. We gaan zien wie het beste heeft gereageerd op de nieuwe reglementen. Alles zal gereset worden.'

Horner trots op Red Bull

Dit jaar wist Red Bull een geweldige auto neer te zetten, waardoor Max Verstappen uiteindelijk de wereldtitel wist te grijpen. Horner zag dat zijn team veel werk heeft verzet het afgelopen jaar. 'Elk team probeert zijn weg te vinden in de nieuwe reglementen en dat brengt een hoop druk met zich mee. Ons team is daar uitstekend mee om gegaan. Om de nieuwe auto te ontwikkelen en daarnaast ook nog te kunnen focussen op 2021, was heel erg zwaar. Iedereen binnen het team heeft een fenomenale betrokkenheid laten zien', concludeert de Brit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws