Rosberg voelt mee met Mercedes en Hamilton: 'Het doet intens veel pijn' Opinie
Opinie

Rosberg voelt mee met Mercedes en Hamilton: 'Het doet intens veel pijn'

Rosberg voelt mee met Mercedes en Hamilton: 'Het doet intens veel pijn'

Nico Rosberg voelt mee met zijn voormalig teamgenoot Lewis Hamilton. In 2016 wist Rosberg de wereldtitel ten koste van de Brit te winnen en besloot direct te stoppen met racen. Vijf jaar later moest de zevenvoudig wereldkampioen het onderspit delven tegen Max Verstappen. In de laatste ronde van de laatste race wist de Nederlander zijn concurrent in te halen na een controversiële beslissing van de wedstrijdleiding.

Rosberg is na afloop van zijn racecarrière aan de slag gegaan als verslaggever bij Sky Sports. Toch voelt de voormalig coureur mee met zijn oude team na het verlies in Abu Dhabi. 'Ik houd mezelf niet echt meer bezig met Mercedes, maar dat verlies deed bij mij ook best wel pijn', wordt Rosberg geciteerd door SoyMotor. 'Ze zijn nog steeds een beetje mijn familie. Ze wisten voor 99 procent zeker dat ze de titel al op zak hadden. Om de titel dan op die manier te verliezen, is dan behoorlijk zuur.'

De Duitser kon op sommige momenten de races van dichtbij meemaken. De enkelvoudig wereldkampioen zag dan ook een geweldig seizoen. 'Vanaf het eerste moment zagen we een fantastisch gevecht om de wereldtitel', vervolgt Rosberg. 'Hamilton en Verstappen zijn twee van de beste coureurs aller tijden. Om ze dan samen te zien strijden is geweldig. Ik ben ervan overtuigd dat Verstappen ook nog meerdere wereldtitels zal winnen.'

Verandering bij de FIA

Mohammed Ben Sulayem is deze maand verkozen tot nieuwe president van de FIA. Na het fiasco met de safety car moet er volgens Rosberg structurele veranderingen komen binnen het bestuursorgaan. 'De Formule 1 zat natuurlijk in een lastige situatie', erkent de voormalig coureur. 'Verstappen en Hamilton hadden een intens gevecht, waarbij ze telkens de limieten opzochten. Daar moet je als wedstrijdleiding op kunnen aanpassen. Ze moeten in de winter echt dingen gaan veranderen om nog meer verwarring te voorkomen', besluit Rosberg.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws