Mercedes niet in hoger beroep tegen wereldtitel Verstappen na gesprek met Hamilton Formule 1
Formule 1

Mercedes niet in hoger beroep tegen wereldtitel Verstappen na gesprek met Hamilton

Mercedes niet in hoger beroep tegen wereldtitel Verstappen na gesprek met Hamilton

Mercedes gaat niet in hoger beroep tegen de wereldtitel van Max Verstappen in de Grand Prix van Abu Dhabi, dat laat het Duitse team weten in een statement. Daarvoor heeft Mercedes goed gesproken met Lewis Hamilton, die zijn achtste kampioenschap in rook op zag gaan door besluiten van de wedstrijdleiding. Met die besluiten was Toto Wolff het niet eens, en dat was de reden voor protest.

'We verlieten Abu Dhabi vol ongeloof over wat we net hadden gezien', zo begint Mercedes haar statement. 'Natuurlijk hoort het bij het spel om een race te verliezen, maar het is iets anders als je het vertrouwen in de racerij verliest. Daarom hebben we samen met Lewis nagedacht over hoe we zouden reageren op de gebeurtenissen tijdens de seizoensfinale van de Formule 1.' F1Maximaal liet eerder al weten dat Hamilton aan Wolff zou hebben gevraagd de protesten in te trekken.

Mercedes tekende protest aan om safety car-regels

In de verklaring laat Mercedes weten zich altijd te laten leiden door hun liefde voor de sport. 'We geloven dat elke wedstrijd gewonnen moet worden op basis van verdienste. Tijdens de race van zondag hadden velen, ook wij, het gevoel dat de manier waarop de dingen zich ontvouwden niet juist was. De reden waarom we protest aantekenden was dat de safety car-regels op een nieuwe manier werden toegepast, wat de uitslag van de race beïnvloedde.'

'We zijn in beroep gegaan in het belang van sportieve eerlijkheid', vervolgt Mercedes in haar statement. 'Sindsdien hebben we een constructieve dialoog gevoerd met de FIA en de Formule 1 om duidelijkheid te scheppen voor de toekomst, zodat alle deelnemers weten onder welke regels ze racen, en hoe die regels zullen worden gehandhaafd. Wij zijn dan ook verheugd over het besluit van de FIA om een commissie in te stellen die de gebeurtenissen in Abu Dhabi grondig moet analyseren.'

Bij die commissie zal Mercedes ook betrokken worden, zo blijkt uit de verklaring. 'We zullen actief met deze commissie samenwerken om een betere Formule 1 op te bouwen, voor elk team en elke fan die net zoveel van deze sport houdt als wij. We zullen de FIA verantwoordelijk houden voor dit proces en we trekken hierbij ons beroep in.' Daarmee is een hoger beroep dus definitief van de baan.

'Red Bull heeft kampioenschap echt episch gemaakt'

Ondanks alles wil Mercedes zich graag richten tot Verstappen. 'Aan Max en Red Bull Racing: we willen ons oprechte respect betuigen voor jullie prestaties dit seizoen. Jullie hebben deze titelstrijd in het Formule 1-kampioenschap echt episch gemaakt. Max, we feliciteren jou en je hele team. We kijken er naar uit om volgend seizoen de strijd met jullie aan te gaan op het circuit', besluit de renstal van Wolff.

Bookmakers: Hamilton favoriet voor WK-titel Formule 1 in 2022

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws