Mercedes verrast rivalen met nieuwe snelheid: 'Ze zaten in een raket vandaag' Formule 1
Formule 1

Mercedes verrast rivalen met nieuwe snelheid: 'Ze zaten in een raket vandaag'

Mercedes verrast rivalen met nieuwe snelheid: 'Ze zaten in een raket vandaag'

Mercedes heeft een belangrijk updatepakket doorgevoerd en het werpt zijn vruchten af. In Barcelona lieten Lewis Hamilton en George Russell zien dat ze het tempo weer hebben teruggevonden. Ze kwamen opeenvolgend op de tweede en derde plek binnen, waardoor ze indruk hebben gemaakt op hun directe rivalen. Lance Stroll en Carlos Sainz vonden zelfs dat de Mercedessen dichter bij Red Bull Racing dan bij Aston Martin en Ferrari zaten. 'Het leek wel een raket vandaag', zei Stroll zelfs tegen RaceFans.net.

Het was de beste race van Mercedes tot nu toe. Door een dubbele podiumplek en blije gezichten over de prestaties van de W14, viel er alleen maar iets te vieren voor de Duitse renstal. Voor de directe concurrenten van Mercedes was het weekend echter een stuk minder leuk. Aston Martin had moeite met de zachte banden en Stroll kwam niet hoger dan een zesde plek, gevolgd door zijn teamgenoot Fernando Alonso als zevende. Ferrari zag Sainz als vijfde over de eindstreep komen, nadat hij vanaf de tweede plek mocht starten. Charles Leclerc eindigde buiten de punten.

Ferrari en Aston Martin konden Mercedes niet bijhouden

'Het leek wel alsof ze in een raket zaten', vertelde Stroll na afloop van de race over de Mercedes-coureurs. 'Ik weet niet precies waar ze die snelheid vandaan hebben getoverd, maar ze waren niet bij te houden.' Stroll had verwacht dat Aston Martin wederom de sterkste op de grid zou zijn, achter Red Bull, maar dat bleek zwaar tegen te vallen. 'We hebben veel races tot nu toe goed gereden, dus dat verwachtte ik nu ook, maar dat was helaas gewoon niet zo.'

Ook Sainz was verrast door de snelheid van de Mercedes-coureurs. Na een sterke kwalificatiesessie bevond hij zich zondag op de eerste startrij, maar hij kon een plek op het podium niet vasthouden. 'Het is bizar hoe dichtbij de Mercedessen bij de Red Bulls zaten vandaag', stelt de Spaanse coureur. 'Mercedes was vandaag de grootste dreiging voor Red Bull. Wij (Ferrari, red.) kwamen niet eens in de buurt, ik denk dat ik wel 45 seconden achter Max (Verstappen, red.) ben geëindigd.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws