Lammers ziet Verstappen nog wel een keer verliezen in 2023: 'Dan staat de race ineens zomaar op zijn kop' Opinie
Opinie

Lammers ziet Verstappen nog wel een keer verliezen in 2023: 'Dan staat de race ineens zomaar op zijn kop'

Lammers ziet Verstappen nog wel een keer verliezen in 2023: 'Dan staat de race ineens zomaar op zijn kop'

Na een volgend dominant optreden van Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Spanje, is het de vraag of de Red Bull Racing-coureur tijdens de resterende races in 2023 nog wel een keer gaat verliezen. Jan Lammers verwacht in ieder geval van wel en de voormalig F1-coureur stelt dat de race op het Circuit de Barcelona-Catalunya niet als maatstaf moet worden genomen. Ook Verstappen kan volgens Lammers tegen een probleem aanlopen.

Na de dominante optredens in Miami en in Monaco, volgde afgelopen weekend in Barcelona opnieuw een toonaangevend prestatie van Verstappen. De tweevoudig wereldkampioen stond eigenlijk geen moment onder druk en won met een ruim verschil ten opzichte van zijn eerste achtervolger Lewis Hamilton. Presentator Jeroen Stomphorst vraagt zich in de Formule 1-podcast van de NOS af of Verstappen dit jaar nog wel gaat verliezen. Lammers denkt van wel.

'Statistisch gezien weet je dat er een keer een technisch probleem gaat komen', zegt Lammers, terwijl hij vervolgens direct wordt onderbroken door Stomphorst: 'Maar als hij heel blijft, dan is hij onverslaanbaar.' Volgens Lammers kan je dat echter niet zo stellen. 'Dit weekend moet je niet helemaal als maatstaf nemen, want als hij één klein probleempje in de kwalificatie heeft en daardoor start hij niet op de eerste rij, dan heb je zomaar een gebroken vleugel in de tweede bocht', doelt Lammers op het contact tussen Lewis Hamilton en Lando Norris, die laatstgenoemde een deel van zijn voorvleugel kostte. 'Dan staat de race ineens zomaar op zijn kop en dan word je een keer zesde.'

Red Bull en Verstappen wel sterkste combinatie

Lammers snapt dat men denkt dat Verstappen alle resterende races in 2023 kan winnen, maar hij bekijkt de mogelijkheden liever per race. 'Het is wel een trend na een race als deze. Dan denken we: hij gaat alle races winnen. Een race later is het dan in één keer weer heel anders, dus we moeten het per race bekijken', zegt Lammers die wel denkt dat Verstappen en Red Bull alles in huis hebben om elk raceweekend bovenaan te eindigen. 'Natuurlijk is Max de te kloppen coureur en is de Red Bull de beste auto van het veld. Ook de organisatie er omheen is bij Red Bull de beste. Maar nee, nu kun je dat niet beoordelen. Per race zal het verschillen', besluit Lammers.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws