Albers denkt dat er een Verstappen-tijdperk op komst is: 'Daar ben ik echt bang voor' Opinie
Opinie

Albers denkt dat er een Verstappen-tijdperk op komst is: 'Daar ben ik echt bang voor'

Albers denkt dat er een Verstappen-tijdperk op komst is: 'Daar ben ik echt bang voor'

Christijan Albers constateert dat Max Verstappen in Barcelona wederom een klasse apart was. De voormalig coureur van onder meer Minardi gaat er vanuit dat het Max Verstappen-tijdperk aan is gebroken en dat is voor de kijkers geen goed nieuws. Albers stelt dat het nu wel erg makkelijk gaat en dat de euforie in 2021 veel groter was toen Verstappen in een wat mindere auto Lewis Hamilton de baas was.

Het is in de afgelopen twintig jaar vaker voorgekomen dat er één coureur boven de rest van de competitie uittorende. Zo domineerde Michael Schumacher aan het begin van dit millennium en reeg Hamilton tussen 2014 en 2020, met uitzondering van 2016, de titels aaneen. Volgens Albers zit er nu een Verstappen-periode aan te komen. 'Daar ben ik echt bang voor', zegt de analist in de Formule 1-podcast van De Telegraaf.

'Nou ja voor de kijkers', voegt Albers meteen toe. 'Voor ons en voor de fans is het natuurlijk fantastisch als hij continu wint, maar het mooiste was natuurlijk dat Max (Verstappen, red.) in een wat mindere auto het gevecht aanging met Lewis (Hamilton, red.), want daar was de euforie natuurlijk gigantisch. Daar kreeg iedereen kippenvel van.' In Barcelona was de Red Bull-coureur opnieuw ongenaakbaar en dat zag Albers ook. 'Max was een klasse apart. Het was eigenlijk gewoon niet leuk meer. We praten gewoon over minimaal vijf, zes, zeven tienden tussen de longrun van een Mercedes en een Red Bull.'

Regelwijzigingen hebben Red Bull geholpen

In 2021 wist Red Bull eindelijk de aansluiting te vinden bij het dan toe onaantastbare Mercedes. Het jaar daarna gingen de reglementen op de schop. Achteraf zou het misschien beter zijn geweest om nog even aan de oude regels vast te houden, want dan zouden er volgens Telegraaf-verslaggever Erik van Haren misschien nog wel een gevecht tussen Mercedes en Red Bull zijn geweest. Albers stelt dat de nieuwe regels zeker hebben bijgedragen aan de wisseling van de wacht aan de top.

'We zijn nu allemaal vergeten welke regels er doorgevoerd zijn om die Red Bull beter te maken. Dat is iedereen heel snel vergeten. De laatste jaren hebben ze de decoupeerzaag in de vloer gezet en daar heeft Mercedes de meeste hinder van gehad. Dat heeft ook de mogelijkheid gecreëerd voor Red Bull om een stap dichterbij te komen', aldus Albers.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws