Aston Martin niet competitief genoeg in Spanje: 'Het lijkt door de zachte banden te komen' Formule 1
Formule 1

Aston Martin niet competitief genoeg in Spanje: 'Het lijkt door de zachte banden te komen'

Aston Martin niet competitief genoeg in Spanje: 'Het lijkt door de zachte banden te komen'

Aston Martin had problemen met de zachte banden tijdens de Grand Prix van Spanje. Teambaas Mike Krack geeft aan dat het team niet competitief genoeg was en dat de problemen lijken te komen door de zachte banden, al begrijpt hij niet waarom. Op de harde banden leek het team wel het normale tempo te behalen, 'maar op de zachte banden leek het wel alsof iedereen ons gemakkelijk kon inhalen', stelt Krack tegenover Motorsport.com.

Aston Martin is sterk uit de startblokken gekomen en beleeft een mooi seizoen waarin ze de belangrijkste concurrenten van Red Bull Racing lijken te zijn, maar in Barcelona viel het tegen voor het team van Lawrence Stroll. Het lukte de coureurs niet om op tempo te komen en bleven daardoor te ver achter op Ferrari en Mercedes. Lance Stroll kwam daardoor binnen op de zesde plek, gevolgd door teamgenoot Fernando Alonso.

Aston Martin lijkt niet goed te rijden op zachte banden

Volgens teambaas Mike Krack lag het dit weekend vooral aan de zachte banden. De meeste coureurs hadden gekozen voor de strategie waarbij ze zouden starten op de zachte band, dus het was geen rare keuze van het team. Toch leek het niet goed uit te pakken voor de Aston Martin-coureurs, want volgens Krack was vooral de eerste stint, waarbij ze op de zachte banden reden, het slechtst.

Zeker vergeleken met de directe concurrenten, viel het dit weekend tegen voor Aston Martin. 'We moeten echt snel gaan onderzoeken waar het aan ligt, want het gat was vanaf het begin af aan al meteen veel te groot', stelt teambaas Krack. Verder kon hij niet echt uit de race halen waar het probleem zou liggen, behalve dat het met de banden te maken zou hebben.

Krack: 'Problemen zouden er nog steeds zijn als we een hogere positie hadden'

'Als we hoger waren gekwalificeerd, hadden we denk ik nog steeds dezelfde problemen gehad', zegt de Luxemburger. 'We zouden dan veel moeite hebben gehad met het tegenhouden van de Mercedessen. Ik denk dat die ons in een mum van tijd ingehaald zouden hebben.' Op een bepaald moment was de Aston Martin-bolide wel bijna zeven-tienden slomer, stelt Krack.

Op de harde banden ging het daarentegen wel goed. 'Helaas was dat wel te laat in de race, toen konden we niet meer hogerop komen', vertelt Krack. 'Uiteindelijk zijn we wel met beide coureurs in de punten gekomen en hebben we veertien belangrijke punten verdiend, dus het was in ieder geval geen groot drama.'

Het is nu aan Aston Martin om zo snel mogelijk te achterhalen waarom de auto niet competitief genoeg was op de zachte banden. Het lijkt er ook op dat de auto's vooral moeite hebben met het behouden van het tempo als ze in een rijtje rijden, in tegenstelling tot wanneer de auto's vrij rijden op de baan. 'Het kan een rol spelen, zeker op een circuit zoals dit', constateert Krack, 'maar het ligt ook aan de auto. George Russell had ook veel auto's om zich heen en hij had nergens last van.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws