Mercedes zag positieve signalen: 'Duidelijk dat we vooruitgang hebben geboekt' Formule 1
Formule 1

Mercedes zag positieve signalen: 'Duidelijk dat we vooruitgang hebben geboekt'

Mercedes zag positieve signalen: 'Duidelijk dat we vooruitgang hebben geboekt'

Mercedes bleef tijdens de enerverende race in Emilia-Romagna voor het merendeel onder de radar. Lewis Hamilton en George Russell wisten met de respectievelijke finishplaatsen van P6 en P7 keurig de punten in te rijden, maar konden de strijd tijdens de gehele race niet aangaan met de top vijf. Andrew Shovlin, de trackside engineering director van het team, ziet daarom nog ruimte voor verbetering.

Mercedes reed tijdens de race in Imola voor het merendeel in niemandsland. De top vijf was te snel voor het team uit Brackley, terwijl Sergio Pérez met oude banden achter de twee Mercedes-coureurs aanreed. Zowel Hamilton als Russell eindigde in de punten, en daarbij wist Russell ook nog eens een extra punt te pakken voor de snelste raceronde. Technisch directeur Shovlin ziet daarom vooral goede kanten aan het weekend in Emilia-Romagna.

'Het is duidelijk dat we dit weekend vooruitgang hebben geboekt, maar onze naaste concurrenten zijn ook hard aan het pushen', begint Shovlin zijn terugblik in het officiële Mercedes-persbericht. Toch blijft de Britse ingenieur ook realistisch over waar zijn team nu staat in het Formule 1-veld. 'De race van vandaag bevestigde dat we deze vooruitgang moeten blijven boeken om mee te kunnen strijden met de top drie-teams (Red Bull Racing, McLaren en Ferrari, red.). Daar blijven we aan werken, met de fabriek vol op ontwikkeling. We zullen proberen om tijdens de volgende races met updates te komen.'

Mercedes hoopte op safety car

Volgens Shovlin had er tijdens de race in Imola ook niet meer ingezeten voor beide coureurs, die de race vanaf P6 en P8 aanvingen. Behalve een paar inhaalacties aan het begin van de race en na de pitstops, waarbij Hamilton vooral veel moeite had om langs Pérez te komen, was er niet veel actie op de baan voor Mercedes. 'Vandaag bood de Grand Prix ons geen kansen', zegt ook Shovlin. 'Er waren geen virtual safety cars of safety cars, dus hoe frustrerend P6 en P7 ook zijn, het is wat ons tempo verdiende. Het ontbreekt ons niet aan vastberadenheid of inspanningen om ons te verbeteren en de afgelopen weken was het bemoedigend om te zien hoeveel moeite elk teamlid zich heeft getroost om weer naar voren te komen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws