McLaren heeft voordeel ten opzichte van Red Bull: 'Dan kun je twee keer zo snel ontwikkelen' Formule 1
Formule 1

McLaren heeft voordeel ten opzichte van Red Bull: 'Dan kun je twee keer zo snel ontwikkelen'

McLaren heeft voordeel ten opzichte van Red Bull: 'Dan kun je twee keer zo snel ontwikkelen'

Na een slechte start van het 2023-seizoen, heeft McLaren haast enkel stappen vooruit gezet. Na de zege voor Lando Norris vorige week, wist het Britse team zich ook deze week weer vooraan te melden en leek Norris nog kort kans te maken op de winst. ‘Waanzinnig’, uit Jan Lammers zijn mening bij de NOS.

Volgens de analisten van de NOS is er een duidelijk voordeel dat McLaren heeft ten opzicht van Red Bull Racing. ‘Als je twee rijders hebt die zo dichtbij elkaar zitten en dezelfde opvatting en rijstijl hebben, dan kun je twee keer zo snel ontwikkelen’, legt hij uit. ‘Je kunt wanneer je dingen wilt uitproberen met twee coureurs werken, in plaats van dat er eentje wisselvallig is’, zegt hij, verwijzend naar Pérez, die net als vorig seizoen ook het 2024-seizoen begint met wisselvallige resultaten. ‘Max kwam toch weer met het onderscheidende vermogen’, vindt hij, als hij naar de prestaties van de twee teamgenoten kijkt.

Monaco kan heel anders zijn dan Imola

Knoors beaamt dit en denkt ook dat McLaren alles heel goed voor elkaar heeft. ‘Ik denk dat ze bij Ferrari goed onderweg zijn maar dat er een team is dat nog beter onderweg is’, geeft hij aan. ‘McLaren doet ze voor hoe ze moeten ontwikkelen. De top 5 zat zo dicht bij elkaar. Dat is fantastisch’, is de analist van mening. ‘Ik denk dat het heel erg gaat afhangen van het circuit en hoe goed teams hun zaakjes op orde hebben’, zegt hij over de competitiviteit tussen de teams en coureurs. ‘In Monaco kan dat anders zijn dan Imola. Dat is een spannende race om naar uit te kijken.’

Lammers geniet ook van de rivaliteit tussen de drie snelste teams. ‘De strijd die er nu is, gaat tussen drie verschillende merken. Red Bull, McLaren en Ferrari’, benadrukt hij. ‘Het is extra zuur voor een team als Mercedes dat zesde en zevende wordt met dezelfde motor’, vergelijkt hij de Zilverpijlen met McLaren, dat met Mercedes-motoren rijdt. ‘Een klantenteam doet het zo goed.’ Hoewel de Mercedes-motor het in de McLaren uitstekend doet, kwam de Duitse renstal er in Imola nauwelijks meer aan te pas en wist het van de drie topteams enkel Pérez achter zich te houden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws