Mercedes ziet de bui al hangen: 'Verstappen heeft nog een seconde achter de hand' Formule 1
Formule 1

Mercedes ziet de bui al hangen: 'Verstappen heeft nog een seconde achter de hand'

Mercedes ziet de bui al hangen: 'Verstappen heeft nog een seconde achter de hand'

Mercedes vermoedt dat Max Verstappen een makkelijke inhaalrace voor de boeg heeft op de zondag van het raceweekend in Jeddah. De Nederlander kwalificeerde zich op de vijftiende stek nadat zijn aandrijfas brak, maar de concurrentie vermoedt dat hem dat vrij weinig gaat doen. Teamgenoot Sergio Pérez pakte de poleposition, maar Verstappen blijft volgens Toto Wolff een kans maken op de overwinning.

George Russell gaf na afloop van de kwalificatie al aan dat het hem niet zou verbazen als Verstappen vrij vlot wel door het veld kan snijden tijdens de race op het stratencircuit van Jeddah. De Nederlander was op de vrijdag en op de zaterdagochtend al bloedsnel en had meerdere tienden voorsprong op zijn concurrenten. Dat zag Mercedes-teambaas Wolff ook. De Oostenrijker zou niet verbaasd zijn als Verstappen wederom de champagnefles van de overwinning aan zijn lippen mag zetten. 'Hij is zo ongelooflijk snel', kaart Wolff aan bij Motorsport.com.

'Verstappen heeft nog een seconde achter de hand', gaat Wolff verder als hij het heeft over de snelheid van de tweevoudig wereldkampioen in vergelijking tot de rest. 'Ik denk dat hij ertoe in staat is om te winnen. De race heeft vijftig ronden, dus dat zijn vijftig seconden. Dat hebben we in het verleden bij Lewis Hamilton ook wel eens gezien.' En ook van de Nederlander zelf. In België won Verstappen met overmacht vanaf de veertiende stek en dus denkt de concurrentie dat dat dit weekend weer gaat gebeuren. Zelf was Verstappen er realistisch over, hij denkt dat het nog niet zo heel makkelijk gaat worden op een stratencircuit.

'Tenzij er een incident is, zal Max comfortabel naar voren komen'

Russell ging er sowieso al wel vanuit dat hij vrij vroeg in de race met Verstappen te maken zou krijgen, maar wil ook Mercedes niet onderschatten. 'Ik denk dat we voor het podium kunnen gaan strijden. Aston Martin en Ferrari zijn wellicht één à twee tienden sneller dan dat wij zijn, maar we staan ook voor een Aston Martin', kaart Russell aan, die voor Lance Stroll gaat starten bij de Grand Prix van Saoedi-Arabië. 'Voor ons is er geen reden om niet voor het podium te vechten. Hoe dan ook denk ik dat Max (Verstappen, red.) vrij comfortabel naar voren gaat komen, tenzij er een incident is.'

Pak tot zelfs 100 keer je inzet als Max Verstappen de Grand Prix van Saoedi-Arabië wint! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws