Montoya wil titelwinst Verstappen: 'Maar hij had Hamilton op Silverstone erlangs moeten laten' Formule 1
Formule 1

Montoya wil titelwinst Verstappen: 'Maar hij had Hamilton op Silverstone erlangs moeten laten'

Montoya wil titelwinst Verstappen: 'Maar hij had Hamilton op Silverstone erlangs moeten laten'

Juan Pablo Montoya is enthousiast over de prestaties van Max Verstappen dit seizoen. De Colombiaanse oud-coureur van onder anderen McLaren en Williams ziet een hevige strijd ontpoppen tussen Lewis Hamilton en Verstappen. Laatstgenoemde moet zich volgens Montoya vooral aanpassen aan de nieuwe situatie waarin hij zich bevind.

'Dit seizoen is voor Verstappen het moeilijkst. Jarenlang was hij de jager, maar op het moment wordt hij opgejaagd', opent Montoya zijn interview met Motorsport.com. 'Als je degene bent waarop gejaagd wordt, moet je het racen wel anders gaan benaderen. Coureurs die in het verleden niet heel agressief deden, kunnen dat nu opeens wel gaan doen. Je moet dus uitkijken', legt de oud-coureur verder uit.

Montoya heeft de hoop dat Verstappen het kampioenschap wint. De Colombiaan ziet dat Verstappen daarnaast ook de noodzakelijke ervaring op doet om in de toekomst nog meer kampioenschappen binnen te slepen. Wat de Colombiaan betreft was het handelen op Silverstone de enige fout van Verstappen.

'Verstappen had Hamilton erlangs kunnen laten'

'Op Silverstone had hij een auto die een stuk sneller was dan de Mercedes. Hij had Lewis erlangs kunnen laten en hem terug kunnen pakken op strategie', legt Montoya uit. Volgens de coureur is Verstappen echter niet de man die hier op het moment aan denkt. 'Ik had in mijn jonge jaren hetzelfde gedaan, maar met de kennis en wetenschap van nu weet ik dat ik het ander had aangepakt. Juist omdat ik de snellere bolide had.'

Montoya denkt vooral dat Red Bull daarnaast ook zich moet gaan focussen op het gevecht dat nu nog klaarligt voor het team. 'Ze zullen minder moeten praten en zichzelf meer moeten focussen op wat er op het circuit moet gebeuren. Na het incident op Silverstone gingen ze een beetje ver in hun poging om een punt te maken, in plaats van dat ze het allemaal achter zich lieten en de blik naar voren wierpen. Dat hadden ze moeten doen', sluit Montoya af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws