Albers nog steeds verbijsterd en vol onbegrip: 'Had Horner beter aan Marko kunnen overlaten' Formule 1
Formule 1

Albers nog steeds verbijsterd en vol onbegrip: 'Had Horner beter aan Marko kunnen overlaten'

Albers nog steeds verbijsterd en vol onbegrip: 'Had Horner beter aan Marko kunnen overlaten'

Sergio Pérez heeft in de laatste drie weekenden vier punten gescoord. In diezelfde periode pakte Max Verstappen 58 punten. Voor Pérez eindigde zijn weekend net als in Monaco niet alleen puntloos, maar ook met een bak schade. Het is dan ook niet verrassend dat hij na afloop van het weekend op veel kritiek getrakteerd werd.

Bij de nabeschouwing van Viaplay stonden de analisten eerst nog stil bij de zestigste zege van Verstappen. De Nederlander heeft nu vijftig van de laatste 75 Grands Prix gewonnen. 'Dat is echt ongelofelijk, maar hier was hij wel echt werelds', laat Giedo van der Garde optekenen. 'Hij heeft geen fout gemaakt, rustig afgewacht, en had een goede strategie. Het team bleef rustig, en hij bleef rustig. Aan het einde reed hij toch nog drie seconden weg bij de concurrentie. Gewoon een fantastische race!'

Pérez wederom puntloos

Vervolgens verschuift de aandacht naar Pérez, die in een vrije val terecht is gekomen in het kampioenschap. 'Wat een dramatisch weekend. Drie weekenden achter elkaar heeft hij al een heel slecht weekend. Dit mag niet gebeuren', zegt Van der Garde over de fout waarmee Pérez zijn volgende uitvalbeurt veroorzaakte.

Collega Christijan Albers analyseert de fout van de 34-jarige coureur. 'Je ziet dat hij op de natte lijn komt. Zijn linkervoorwiel zit op het droge, maar zijn rechterwiel, waar de druk op komt te staan, zit op het nat. Dan raak je de controle kwijt, en ben je gewoon passagier. Hij raakt met de achtervleugel de bandenstapel, en die breekt af. Gewoon echt slordig', weet Albers.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

sergio perez red bull racing canada 19
Het gezicht van Pérez stond op onweer na de race in Canada.

'Nee', zegt Albers duidelijk of deze fout verwacht mag worden van iemand bij een topteam. 'Daarvoor ben ik ook nog steeds verbijsterd, en vind ik het verbazingwekkend', aldus Albers over het feit dat de zwak presterende coureur voor Canada een tweejarige contractverlenging bij de constructeurskampioen kreeg. 'Het team zegt: we houden hem onder druk, want dan presteert hij beter. Dan komen er twee dramatische races aan, en dan gaan ze bijtekenen, omdat ze denken dat hij dan misschien beter gaat presteren.'

Albers denkt dat Pérez vooral profiteerde van de situatie bij zijn werkgever. 'Ik heb het gevoel dat het alleen maar machtsstrijd is bij Red Bull, en dat Christian Horner denkt: oké, ik moet zorgen dat er wat rust in het team gecreëerd wordt, maar dit was niet de juiste keuze. Dit had hij beter aan Helmut Marko over kunnen laten', zo is Albers zeer kritisch op de keuze van de 50-jarige teambaas van Red Bull.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws