'Niet Andretti, maar Sauber blies overname Alfa Romeo af' Formule 1
Formule 1

'Niet Andretti, maar Sauber blies overname Alfa Romeo af'

'Niet Andretti, maar Sauber blies overname Alfa Romeo af'

In het maandblad GP Racing wordt nieuwe informatie vrijgegeven over waarop de deal tussen Andretti en Alfa Romeo stukgelopen is. Toen duidelijk werd dat de overname niet plaats zou vinden, werd gemeld dat de reden hiervoor was dat Michael Andretti en Finn Rausing, de eigenaar van Sauber Group, niet tot een overeenkomst wisten te komen. Nu blijkt dat Rausing het niet zag zitten dat de overname zou resulteren in een verhuizing naar Amerika van een deel van de operaties.

Het was volgens het Britse medium Rausing die de onderhandelingen af heeft gebroken. Andretti kon alleen maar toekijken hoe de eigenaar van Sauber wegliep. 'Er waren diverse redenen dat men er niet uit kwam, maar het is zeker dat de huidige eigenaar van de Sauber Group het niet geaccepteerd had als de Hinswil-faciliteit opgebroken werd. Er wordt gesuggereerd dat Andretti's plan was om een deel van het bedrijf te verplaatsen naar Amerika', wordt gesteld.

Andretti ziet toekomst in F1

De reden dat Andretti het team graag over wilde nemen is omdat hij toekomst ziet in de F1. Een eigen team starten is vermoedelijk geen optie omdat het veel geld kost om alle infrastructuur op orde te krijgen, terwijl er ook nog eens een inkoopsom van 200 miljoen dollar verbonden is aan een intrede in de Formule 1 voor nieuwe teams. Daarom was de overname van Alfa Romeo een perfecte oplossing voor de Amerikaan, maar uiteindelijk kwam het daar dus niet van.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws