Norris blikt terug op Spa: 'Als ik niet gecrasht was, was iemand anders dat wel' Formule 1
Formule 1

Norris blikt terug op Spa: 'Als ik niet gecrasht was, was iemand anders dat wel'

Norris blikt terug op Spa: 'Als ik niet gecrasht was, was iemand anders dat wel'

Lando Norris heeft in gesprek met GP Racing teruggeblikt op zijn crash in België. Op een spekglad Circuit Spa-Francorchamps schoot de jonge Brit uit de bocht in Eau Rouge-Raidillon, en klapte hij met veel snelheid in de muur. Norris schrok van de crash, maar zegt geen spijt te hebben van het feit dat hij de limieten van het circuit opzocht in de betreffende ronde.

'Spa was de zwaarste crash die ik heb gehad in de F1', stelt hij als bij het Britse magazine gevraagd wordt naar zijn ervaring op het Belgische asfalt. 'De snelheid en impact van de crash was al op zichzelf staand al schokkend genoeg. Ik voelde me daarna verschrikkelijk want zoiets doe je natuurlijk liever niet', voegt hij daaraan toe. Van Norris' bolide was na de crash weinig meer over.

Hij heeft zijn excuses aangeboden bij het team voor het vernielen van zijn MCL35M, maar blijft erbij dat hij in die Q3-ronde precies deed wat er van hem verwacht werd: 'Ik denk niet dat ik mij moet verontschuldigen voor wat ik poogde. Ik zette de snelste tijd neer in Q1 en Q2. Dat was natuurlijk omdat ik de limieten van het circuit aan het opzoeken was.'

'Ik wist dat het circuit op zou drogen en dat ik sneller kon gaan. Ik kwam alleen in dat plasje terecht en nam de bocht met iets teveel snelheid. Ik nam niet onnodig veel risico', benadrukt hij. De volgende keer zou hij het dus exact zo doen als hij het op die regenachtige zaterdag deed. Sebastian Vettel stopte naast de gecrashte McLaren om te zien of zijn jonge collega oké was.

Norris: 'Zonde dat het mij overkwam'

De omstandigheden waren tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van België 2021 zeer verraderlijk. Een crash hing in de lucht, weet de Britse jongeling met Belgische roots: 'Als ik niet gecrasht was, was iemand anders dat wel. Het was gewoon zonde dat het mij overkwam. Ik heb mij verontschuldigd voor het feit dat ik de auto crashte, maar ik zal me niet verontschuldigen voor dat ik het geprobeerd heb.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws